Site icon Datahjelperne

Airbnb – Falske nettsider

Bilde hentet fra The Verge

Er du som mange andre og planlegger din sommerferie nå? Det er viktig å huske på at svindlere ofte bruker metoder for reise svindel, ettersom ferier er ofte kostbart. Det er derfor viktig å ta i betraktning at det finnes svindlere, som kan prøve å lure deg.

Svindlere har nå begynt å lage nettsider som utgir seg for å være Airbnb.com. Du har kanskje kommet over noen av dem selv?

Hva er Airbnb?

Airbnb er en plattform hvor du kan reservere en eller flere netter, og er et utmerket alternativ til å leie et hotellrom. Man kan si at det er en helt annen måte å dra på ferie på. Reisende kan velge kortsiktig eller langsiktig overnatting og har utrolig mange alternativer over hele verden. Airbnb gjør det mulig å reservere alt i fra et privat rom i et større hus til en villa i Spania.

Hvordan lurer de deg?

De designer nettsider som skal stjele din personlige informasjon. Når du logger inn på nettsiden, så får svindlerne all påloggings informasjonen du har sendt inn. Denne informasjonen blir ofte brukt til identitets tyveri. De får til dette ved å lage nettsider som skal se helt ut som Airbnb.com. De legger ut falske feriehus som skal se utrolig flotte ut, og de prøver å få deg til å kjøpe med engang. Det er ingen av feriehusene som faktisk er ekte og når du betaler får du ingenting. Ikke nok med det, men når du allerede er på reise og endelig innser at du bestilte på en falsk nettside, så vil du være håpløs og langt hjemmefra.

Hvordan kan du se forskjell på den ekte og den falske Airbnb?

Det er ofte ganske enkelt å skille en falsk nettside fra den ekte ved å se på nettadressen. Nettadressen til den ekte skal se slik ut “airbnb.com”

Slik kan en falsk Airbnb side se ut
Slik ser den ekte Airbnb siden ut

For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version