Android 5.0 – Nye funksjoner

0
Versjon 5.0 Lollipopp er akkurat lansert og sendes ut i disse dager til millioner av mobiler verden over.
Android vise hva som er nytt på denne siden i sin endringslogg. Gå nederst på siden og trykk på see all features.
Her skal jeg skrive litt om hva som er nytt. Selv har jeg en Nexus 5 og alle skjermbilder er tatt fra denne mobilen.
Har du fått oppdateringen på mobilen din?? Da må du tilbakestile og slette alt. Husk å ta backup.
Da vil  du få en mye raskere mobil samt at du får ryddet opp. 
Google har siden sist blitt veldig flinke til å huske hvor du har alle mapper og apper på mobilen din. Så de blir nedlastet som før og alle mapper blir opprettet på nytt. Dette er en prosess som tar 1-2 timer etter du har tilbakestillt mobil.
Google har også i stillhet fjernet Gallery appen for bilderedigering. Nå har du kun Google bilder appen å redigere med istedenfor. Så skal du finne de lokale lagrede bildene dine må du da starte bilder appen på telefonen. Trykk på ikon til venstre og velg på enheten. Google bilder tar også sikkerhetskopi av alle bilder du tar til Google så den appen er veldig bra sånn sett. Samt at du kan redigere bilder på den.
Google har også laget material design i Android 5.0. Denne designen vil også komme ut til alle google tjenester.
Du kan også velge å kryptere telefonen din, men da vil den bli noe tregere i ytelse.
Kjøper du Nexus 6 eller 9 så kommer de ferdig kryptert.
Ellers har varslinger blitt mye bedre på mange måter. 
Du kan blokkere alt innkomende på telefonen eller bare begrense litt eller åpne helt, men Google har også forandret det sånn at du ikke lenger kan gå i flymodus, sette på lydløst o.s.v. med av knappen. Nå må alt det styres med volum knapp eller nedtrekksknapp på meny.
Her ser du utviklingen. Fra masse valg på Samsung til venstre, til færre valg på Nexus 5 med Android 4.4 til kun slå av med Android 5.0 til høyre.
Du har også fått lommelykt i nedtrekksmeny og cast skjerm og du kan dra ned med 1 eller 2 fingre.
Jeg syntes løsningen som var på android 4.4 var bedre, men Google er tydeligvis ikke enig der.
Visning av aktive programmer har også blitt veldig bra, men her kan du også gjøre endringer. Bilder til venstre viser åssen det er når Google Chrome sine faner også går inn i appene. Det syntes jeg ble rotere og det tok jeg av. På bildet til høyre ser du først de vanlige fanene også Chrome sine egne faner i nettleser. Det blir dobbelt opp, men jeg føler jeg får mere oversikt og kontroll.
Du kan også låse faner fast under en app modus på telefonen. Da velger du fane og får opp en pin. Så fester du fanen og du kan ikke flytte den fra hjemskjermen før du har låst den opp igjen.
Du kan også nå legge til gjestebrukere på telefonen. Det har du kunne gjort på Android nettbrett siden Android 4.4. Det er greit hvis du skal låne bort mobilen til andre f.eks. og kun setter tilgang til å ringe.
Ellers har Google jobbet for at batteriet skal bli mye bedre og du har mye bedre oversikt enn før. Du ser også når du lader telefonen i tid til når den blir ferdig oppladet.
Ellers har Google laget smart lock. Det vil si at telefonen din kan gjenkjenne ansikt o.s.v som før, men denne gangen vises ikke ansiktet ditt på mobilen. Det kommer kun opp ett ikon med ett hode på når du har fått ansiktet ditt i posisjon så vises en åpen lås og du får åpnet mobil. Så telefonen åpnes lett for deg, men andre vil komme til din kodelås eller pin kode. Dette likte jeg meget godt.
Du kan også låse opp telefonen din på visse steder eller når den er i kontakt med godkjente enheter.
Dette er de største oppdateringene så langt. Ellers har jo også Google i det siste oppdatert alle appene sine til material design.

Følg meg på sosiale nettverk:


Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: