Annonsesvindel mot nettsider

0
advertising alphabet blog close up
Photo av Pixabay fra Pexels.com

Så i går tok en annonsørsvindler kontakt med meg fordi han ville annonsere på nettsiden min. Jeg kunne tjene gode penger fort.

All dialog gikk på engelsk, men jeg legger ved bilder og oversetter til norsk.

Svindleren brukte en gmail adresse med dette bildet. Det vil du ikke se nå, men det kommer jeg tilbake til siden.

Så han tar kontakt og spør og annonsere på nettsiden min via Facebook annonser. Da kan jeg tjene 300 dollar på 24 timer.

Med dagens kurs så blir det ca. 3000 noe som er helt greit, men jeg takker blankt nei. Jeg håper jeg ikke får mere svar, men det gjør jeg.

Så sier han at de kun jobber med verifisert Facebook sider og det er jo min side. De vil kjøre sponsede annonser på Facebook siden min og de jobber med 10.000 merkevarer.

De vil så sende meg 10 annonser så kan jeg selv velge 2 av og poste på Facebooksiden min. De øker prisen til 350 dollar. Han sier også at jeg da kan tjene opptil 4900 dollar i uken.

Da snakker vi ca. 45.000 kr og hvem vil vel ikke takke nei til det? Det er meg det. Så da må jeg jo vite hvem han jobber for. Jobber du med 10.000 merkevarer så bør du jobbe i ett firma som mange kan ha hørt om?

Så da må jeg jo be om annonse eksempler og jeg spør også om Facebooksider der annonser allerede kjører. Det kan jeg sjekke opp på 2 min. Har man 10.000 merkevarer så bør det ikke være noe problem å fikse.

Jeg får ingen eksempler på aktive sider som kjører, men jeg får tilsendt 4 bilder, men det er ett problem her.

Her er alle bilder i stor størrelse, men jeg jo at dette byr på problemer med en gang. Jeg kjører omvendt bildesøk på bildene og jeg får flere treff, men det beste er her.

Bildet er datert 2013. Altså 7 år gammelt. Så det han har sendt meg er veldig mange gamle eksempler på annonser. Facebook annonser i 2013 er ikke det samme som i 2020. Han har googlet facebook ads. Han klarer ikke en gang å sjekke annonser som er på større sider i dag åpentbart. Så da konfronterer jeg han med det.

Jeg sier at annonsene er gamle Jeg vil ha annonse eksempler fra 2020. Jeg etterspør igjen facebook sider der annonser kjører nå så jeg kan sjekke selv.

Jeg spør igjen etter hvem han jobber for og får til svar evocad.com. Så jeg sjekker Nettsiden dems og Facebooksiden dems.

Nettsiden ser proff og den denne er ekte, men han utgir seg å jobbe for dem, men så sjekker jeg Facebook siden.

Der advarer de mot sånne som han som bruker google kontoer til å svindle andre. Så dette må jeg jo sende til han.

Jeg sender han mail, men spør også om følgene:

  • Hvorfor bruker du gmail?
  • Hvorfor sender du meg gamle annonsebilder fra 2013?
  • Hvorfor sender du meg til en Facebookside som advarer mot din type aktiviteter?

Så jeg sier ingen avtale for 3. gang nå, men han jobbet vist ikke for evok advertising. Det var for evok advertisement.

Jeg skjønner at det kan være litt vanskelig å vite hvem arbeidsgiveren sin er.

Så jeg følger opp etter dette.

Hva er firmamailen din spør jeg han. Alle som jobber for ett firma i dag har en firma epost. Det har jeg selv også på datahjelperne.no, men jeg fortrekker gmail fordi jeg kan sjekke spam bedre og svare mye fortere.

Jeg sier også nå at profilbildet han bruker stammer fra Kyle Simchuck og håper på ett svar. Han burde jo ha skjønt tegninga for lenge siden at dette ikke går veien.

Så går det en stund også får jeg beskjed om at google kontoen hans er slettet, mens jeg pratet med han begynte jeg å finne ut mere om google kontoen hans. Han har vel skjønt det og slettet før jeg fant ut mere.

Profil bildet gmailen hans var her i går, men ikke når jeg lagde saken i dag. Siden konto er blitt slettet.

Så hva må du passe på her?

  • Svindlere tar ikke nei for ett nei
  • De bruker falske profilbilder på google kontoen sin. Det må du alltid sjekke opp.
  • De har lite kunnskap og klarer ikke å hente fram god nok info. Ref bilder fra 2013. Gamle Facebook.
  • De lover at du skal tjene opptil 45.000 kr på en mnd. Det er en pen månedslønn. Så det kan friste mange.
  • De operer via gmail og andre adresser. De har ikke en egen firma epost. som f.eks. jorund.heimholt@datahjelperne.no Denne adressen har jeg heller ikke laget så den er bare ett eks som du aldri vil få svar på.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: