Bing sine falske sponsede lenker

0

Bing-logo-orange-RGB

 

 

Bing er Microsoft sin søkemotor og den har konkurrent mot Google i årevis. De er også tatt for å kopiere Google sine søkeresultater når Google laget en felle for dem som de gikk rett på i. De er konkurrenter og de vil alltid finne på ting for å slå hverandre, men nå har jeg kommet over noe annet interressant. Begge søkemotorene har såkalt sponsede innlegg der man betaler for å komme godt fram i søk. Det vil si at det du betaler for må godkjennes før det publiseres som reklame i søket. Google sin versjon heter Adsense Microsoft sin versjon heter Bing ads. Begge disse løsningene sørger for at du får betalt reklame i søk, men som med alle søk så kan disse systemene manipuleres.

Google har tydeligvis god kontroll på sine systemer, men det samme kan man ikke si om Microsoft. Her er 2 forskjellige søk etter Teamviewer. Det er en populær programvare som brukes for å fjernstyre pc`er.

collage

 

 

Her har du begge søkene ved siden av hverandre. Google søket til venstre leder til den orginale siden til Teamviewer. Bing sitt søk derimot har 2 lenker som ikke har noe med Teamviewer å gjøre og det er her problemet starter. Går du via de lenkene til Bing får du mye mere installert enn du ønsker på pc`en din. Jeg har lastet programmet ned på den virtulle pc`en min for å se hva du får med deg som du ikke trenger overhodet.

collage1

 

Denne installasjonen møter deg på den falske teamviewer installasjonen. Du får installert teamviewer, men også masse du ikke trenger, men her blir folk lurt gang på gang og må rydde opp pc`en sin for programmer de ikke trenger i ettertid. Teamviewer er bare ett eksempel. Det er flere linker til disse sidene der de dytter inn masse programvare du ikke trenger. Du skal ha ett program. Ikke fyll pc`en med skadevare og tull.

 

Skjermbilde

 

 

Siden forsøker å framstå profesjonell. De skriver også om all programvaren du ikke trenger som du får tilbud om på installasjonen.  De skriver også hvordan du kan fjerne programvaren. De samler også inn mye programvare til selskapet som de driver som holder til i tyskland.

Jeg misliker sterkt selskap som skal lure folk in søk til å installere masse tull som de ikke trenger. Derfor skal du alltid laste ned programvare fra produsenten sine hjemmesider eller godkjente nedlastingssider, men de kan du heller ikke alltid stole på lenger da de også legger inn ekstra programvare som du aldri har bedt om.

At dette samtidig blir sponset og godkjent av Microsoft igjennom Bing syntes jeg særlig lite om. De burde ha såpass godt utstyr for å fjerne sånt i søk og ikke fremme det. Når folk bruker søkemotorer i dag så går du vel sjelden til side nr 20 for å finne det du vil ha?? Du finner det du vil ha på side 1-2 i søket og finner du det ikke der så søker du på nytt. Jeg vet at veldige mange som ikke kan så mye om data har gått og har blitt lurt av dette. Disse folkene drifter mange sider og har mange sponsede lenker til programmer som f.eks.:

Teamviewer bing søk

Chrome i bing søk

Avast bing søk

Dropbox bing søk

Som du ser av disse søkene så går download89, 88 o.s.v. igjen hver gang. Dette er kjente programmer som folk leter etter hver dag. De som lager disse lenkene tjener gode penger på spamme ned din pc med programmer du ikke trenger. De har jo råd til å reklamere masse i Bing søk.

Så søker du i bing søk etter programmer du trenger så bør du være veldig obs. Anbefaler at du søker med Google isteden da de har mye mer kontroll på søk. Der blir du så og si alltid henvist til rett program eller lenke med en gang.

Er du på nett så må du være kritisk. Du kan blir lurt overalt.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: