Datahjelperne er 10 år

0

Datahjelperne het egentlig datahjelpen 2010 helt i starten av. Da var kun en Facebook side opprettet.

Men i 2013 endret jeg navnet til datahjelperne. Det var lettere å huske enn datahjelpen. Formålet med siden var å hjelpe folk gratis på siden mot å bygge opp min egen kompetanse. I mellomtiden før jeg endret navn opprettet jeg en google blog der jeg kunne skrive og legge ut info.

Problemet med en google blog er at da eier jeg ikke domenet selv. Det kommer jeg tilbake senere.

Men jeg fikk budskapet ut. It bakgrunnen min er at har jobbet med dos fram til windows 10 samt mye android. Jeg har også jobbet for flere bedrifter rundt om i norge så jeg har en variert it bakgrunn, men nå ønsker jeg å jobbe mere med sikkerhet på nett for firmaer for framtiden.

Du finner meg på Linkedin jobbnettverk.

I starten så skrev jeg flere it artikler for hjelp

Her er flere artikler som ble publisert i 2011. Bloggen min var relativt ukjent da. Da var nettadressen datahjelp1.blogspot.com

Men i 2011 skjer det noe. Jeg skriver en artikkel der nettavisen har spredd spam. De gjengir meg og det fører til mange tusen nye besøk på bloggen min. Jeg bruker også sosiale medier mere og mere. Det sådde ett frø den gangen, men jeg bygget ikke videre på det før senere.

Jeg forsøker meg på forskjellige blogger design på nettsiden, men det er ikke veldig brukervennlig, men til slutt får Geir Fjeld fra medianova.no med over på wordpress på eget domene og plattform. Det skjedde i 2013. Da måtte jeg også velge om jeg skulle skrive engelsk eller norsk, men det ble norsk selv om publikummet er mye mindre enn engelsk som er internationalt.

Mens jeg jobbet med å få ny design på plass så stengte jeg likeså godt alle ut av siden min mens arbeidet pågikk. Jeg har gjort det annerledes i dag ved oppgradering av nettsiden sist gang.

Utseende og logo blir nå mye bedre enn før. designet på nettsiden blir også mere brukervennlig og standarisert. For de som lurer så kjører jeg wordpress på eget domene nå. Jeg eier datahjelperne.no og datahjelperne.com På den tiden fikk jeg også tilsendt mobiler fra LG, Samsung, Nokia og andre produsenter for test. Du har mobilen i 2 uker ca. før du skal levere den tilbake. Så å teste mobiler er ganske krevende. Du må ha ett system oppe for å teste fort og bra. Det manglet jeg, men da gravde jeg meg masse ned i android hos google. Så det er det mobilsystemet jeg kan mest om i dag.

Her har jeg en test fra Galaxy S3. Samt flere andre tester her. Jeg lagde store omfattende tester som krevde ganske mye tid, jeg fikk leke meg med mye mobiler. Testene mine ble kanskje for lange og for krevende. De var ikke alltid like brukervennlige. Så etter en stund så sluttet jeg med mobiltester.

Jeg skrev også mye om samsung vs apple en periode. Da jeg var veldig engasjert i det.

Senere så bodde jeg i Bergen og Sømna på Helgelandskysten. På sømna var jeg jobbsøkende i en periode, men jeg hadde nettsiden og Facebooksiden min så noe måtte jeg gjøre. Da endte jeg meg å teste spam og svindel i alle varianter. Jeg trykket og dokumenterte på deg folk flest var redd for at skulle gi dem virus. Kort fortalt. Det var jeg begynte å trykke å dokumentere spam og svindel for alvor.

På denne tiden så delte testet jeg også noen telefoner, men delte også alt av it relatert nyheter på Facebooksiden. Datahjelperne hadde ikke fått noe overordnet fokus på svindel på den tiden. Da ble det postet alt mulig rart som jeg kom over. Det ble mye for mange av de som fulgte meg da, men det har jeg endret i ettertid.

Jeg kjøper meg noen nye plugins og wordpress themes og endrer design selv. Det blir litt bedre men jeg er ikke fornøyd. En nettside blir aldri ferdig sånn jeg ser det.

I mellomtiden har jeg skrevet mye om spam og svindel. Jeg er ofte tidlig ute og det gir mye trafikk på nettsiden min. På google bloggen bikker jeg 1 million visninger, men det tok lengere tid på wordpress løsningen på eget domene.

Siden jeg er tidlige ute blir jeg sitert over alt i vanlige aviser og nettaviser. Jeg forsøker alltid å lage mine egne unike saker så jeg kan bli sitert som kilden.

Siden oppstarten av siden min så har jeg også hatt hjelp av andre, men det samarbeidet gikk ikke sånn jeg ønsket så jeg tok over hele prosjektet selv. Det har skjedd 2 ganger til nå. Jeg takker uansett alle som har vært med å helpe meg til nå.

Jeg får også ofte forespørsler om at folk vil hjelpe meg med følgene:

 • Rette artikler
 • Teste og skrive om spam
 • Blir med i prosjektet

De takker jeg nei til. Jeg har som sagt full jobb utenom og dette prosjektet tar nok tid. I tillegg setter jeg familien min først.

 • Rette artikler over og poster på siden min. Jeg poster ofte og deler mine tanker ofte. Skulle noen ettergått alt jeg har delt til nå så ville det blitt en stor jobb. Jeg har passert 800 innlegg på nettsiden og flere tusen poster på datahjelperene på Facebook.
 • Jeg har takket nei til andre fordi jeg ikke blir rik av siden. Skal andre hjelpe så skal de ha betalt igjen. Alle får hjelp gratis på siden min. Det har vært poenget siden oppstarten og det viker jeg ikke fra

Jeg får også mange spørsmål om folk som vil hjelpe meg, men akkurat nå så er jeg fortrolig med å gjøre alt selv.

Ellers av de største tallene på Facebook og nettsiden min så kan det oppsummeres sånn per nå:

 • 10.000 delinger på ett innlegg på Facebooksiden
 • 2 759 451 visninger på nettsiden
 • 3 millioner er organisk rekkevidde på Facebook.
 • 60.000 likes på Facebooksiden
 • 245.000 visninger på 1 mnd i mars

Dette er ganske store tall. I snitt nå så har jeg økt antall besøk fra 200.000 i året til 580.000 besøk i året på netsiden. jeg har også forsøkt meg på Google adsense og andre reklamer uten hell. Når fokuset ble på sikkerhet på siden min så kuttet jeg alt av annonser. Fokuset på siden har alltid vært å lage gode artikler som er korte og greie å forstå for alle. Har jeg artikler og gode saker så gjør jungeltelegrafen resten.

Nå tenker du sikkert at jeg har så mye besøk så tjener jeg mye penger på dette? Det gjør jeg ikke. Det har heller aldri vært fokuset. Fokuset har vært gratis hjelp og bygge merkevaren datahjelperne.no opp og fram.

Men de som har fulgt meg i mange år har bedt meg om å opprette VIPPS konto og Kontonummer så folk kan støtte meg hvis de har lyst til det. Jeg har også opprettet ett enk foretak knyttet til it sikkerhet. Dette var kanskje en blogg i starten, men nå er dette mere en it sikkerhets og nettvettside.

Jeg har en bufferkonto som jeg tar ut lønn på av og til. Jeg har også brukt inntekt av nettsiden til å oppgradere design flere ganger.

På nett så kommer det alltid nyere standarer til så de må jeg følge, men da måtte jeg ha hjelp av xomedia.no. Jeg måtte ha bedre universiell utforming på nettsiden. Samt nettsiden måtte se mere ut som en it avis og ikke en blogg.

Resultatet av oppgradering ser du på en artikkel her. Ikonet øverst til høyre kan du endre farger og størrelse på tekst. På ikonet til venstre så kan du få alle artikler lest opp på norsk.

Jeg har delt masse med dere opp igjennom mange år også, men dere vet ikke alt. Alt jeg finner kan jeg ikke publisere. Jeg må advare så generelt som mulig. Jeg kan ikke henge ut firma eller enkeltpersoner. Jeg må alltid advare om faren, men jeg har ikke tid eller ressurser til å gå etter kilden. Jeg er heller ikke noe politi eller myndighet.

Men jeg oppfordrer alle som får spam og svindel til å rapportere det og politianmelde svindelen.

Jeg har fått 2 søksmål mot meg som har gjort at jeg har måttet fjerne mange artikler på siden min og legge ut en offentlig beklagelse. Hva disse var går jeg ikke innpå her, men jeg lager artikler med mere fokus på fremgangsmåten enn å advare mot andre firma som du sikkert forstår.

Jeg har også fått spørsmål om å selge nettsiden 3 ganger, men har takket nei alle gangene.

Til slutt kommer jeg til siste webdesign på nettsiden som dere ser her.

Nettsiden ser mye bedre ut enn det første jeg lagde, men den kan vel alltids bli bedre. Jeg forsøker å holde ett rent design og klare farger. Integrasjon med å forstørre tekst og lese opp teksten på norsk er jeg veldig fornøyd med. Så har du ikke prøvd? så prøv i dag.

Så hva tenker du om datahjelperne om de neste 10 årene?

Hva savner du?

 • Ønsker du en abonnementsordning på artikler? Nettsiden vil alltid være åpen for alle uansett. Jeg har tenkt på Patroen, avtalegiro, efaktura og lignende.
 • Andre donasjons løsninger?
 • Bedre løsninger på webdesign?

Siden jeg avdekker svindel så har jeg ikke mange bilder av meg selv på nettsiden. Jeg har 1-2 bilder som brukes i media, men du finner meg i telefonkatalogen.

Her har jeg laget ett skjema så du kan sende meg spørsmål eller gi tilbakemelding på nettsiden. Nettsiden må jo bygges videre og bli enda bedre i årene som kommer. Så hva tenker du om den saken?

Så dette er datahjelpernes 10 år på nett. Jeg er spent på de 10 neste årene.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: