Du er blitt rammet av taggespam. Hva gjør du nå?

0

Mange blir tagget i 2 typer taggespam for tiden. Jeg vet ikke åssen det spres, men jeg vet åssen tiltak du kan gjøre i etterkant når du har blitt rammet.

  • Taggespam 1 går ut på at du skal få se hvem som besøker din profil. Det går ikke. Du blir sendt til en falsk facebookside der du blir lurt fra deg brukernavn og passord.
  • Taggespam 2. Med Petter Stordalen og Olav Thon. Her skal du lures til å investere tusenvis i bitcoin. Her er nettsidene falske.

Mange tror at dette er ett virus, men det er det ikke. Du får ikke noe virus på mobil eller pc. Jeg har sjekket disse i årevis nå.

Man tjener mere på dine personlige opplysninger. Samt at du satser penger på bitcoin. Så tjener svindlerne mere penger. Så derfor lønner deg seg ikke å gi deg virus.

Alle må uansett ha taggesperre på Facebook profil. På nye Facebook. Gå inn på Instillinger og personvern -> Instillinger – > Tidslinje og tagging

De som blir tagget her er ofte ikke klar over at de er tagget. Så du må gi beskjed-

De 2 nederste valgene må på. Da må du godkjenne de som tagger deg på din profil. Dette er ingen sperre, men da slipper du spam på veggen din. Dette bør alle ha på uansett.

Kontoen til de som tagger andre har fått konto tatt over. De må bytte passord på Facebook.

Da må du gå inn på Instillinger og personvern -> Instillinger – > Sikkerhet og innlogging. Her må du bytte passord, men det er ikke nok.

På samme side går du litt lengere ned og aktiverer 2 trinns sikring. Det bør du ha på alle kontoer du kan. Ikke bare Facebook. Du må også ta vare på sikkerhetskoder på 2 trinns sikring.

Mange blir etterkant å ha tagget andre blitt kastet ut av Facebook. De kommer ikke inn igjen. Da må du sjekke kontoen din her.

Facebook jobber med å fjerne spam. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før du får kontoen din tilbake, men jeg håper det går fort.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: