Site icon Datahjelperne

Er trådløst kort betaling sikkert?

Det er mange nå for tiden som går til anskaffelse av beskyttelse for det trådløst på bank kortet sitt. Det er fordi man har sett mange filmer på nett via nyhetssider på utlandet der man kan kjøpe ett såkalt deksel der du beskytte trådløs via/master i lommeboka. 

Etter jeg har skrevet artikkelen har Skimsafe sendt meg en demonstrasjon på hvordan kortet kan tappes.

Så kortinfoen kan hentes ut ved å scanne det, men:

Betalingsmåten kan du lese om her hvordan den fungerer. Teknologien er basert på NFC. Dette sier også de som har laget teknologien:

Ideen er enkel: Du holder bare kortet på et spesifikt sted når du vil foreta en handel – og dette vil antakelig være et sted du berører naturlig.

Kilde bilde: https://www.flickr.com/photos/smemon/12696032183

Jeg har fått mange spørsmål om kortbetaling via nfc eller såkalt trådløs betaling er sikkert?? De som spør har ofte sett videoer tilbake fra mange år. Da kommer skurken med en betalingsterminal mot buksen din og trekker penger direkte fra kortet ditt. 

Det er filmer av denne typen som skremmer deg hva hva som er mulig å hacke på visa/masterkortet ditt hvis du har trådløst betaling på.  Da må du se etter dette symbolet på kortet ditt. 

Kilde bilde: https://www.visa.no/kontaktlost.html

På mange av disse videoene så kommer skurken med en terminal og skal trekke penger direkte fra kortet i lomma.

Da må jeg sjekke ut disse påstandene om dette er mulig. Hva sier bankene?

Som du ser så sier bankene følgene. Du kan maks trekke 200 kr og av og til så må du verifisere med pin kode. Du kan selv sjekke flere banker her:

Så har du også leverandører av banktjenester og kort:

Visa svarer også direkte på det spørsmålet mange lurer på.


Dagens svindlere er på jakt etter fullstendige kortopplysninger. Den eneste informasjonen de kan få fra det kontaktløse kortet er kortnummer, utløpsdato og i noen tilfeller kortholders navn. (Den samme informasjon som står på forsiden av kortet).
Disse opplysningene alene er ikke tilstrekkelig for svindlere. Annen sensitiv data som CVV kode (den 3-sifrede koden på baksiden av kortet), pin-koden, Verified by Visa-kodeordet, kortsikkerhetskoder, faktureringsadresse og andre skjulte sikkerthetsopplysninger kan ikke leses fra et kontaktløst kort

kilde: https://www.visa.no/kontaktlost.html

Så konklusjonen til nå er da følgene:

Trenger du da å kjøpe en beskyttelse til 200 kr? Det kan være lurt, men det blir opp til deg selv å bestemme.

Dette teamet har også vært tatt opp før.

Aliminumsfolie gjøre også jobben med å beskytte hvis du absolutt må og det er langt billigere.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version