Facebook tidslinjen/timeline og sikkerhet

Det første som møter deg med tidslinjen er at hele profilen din er endret igjen. Det som er positivt er at du kan hente fram informajon flere år tilbake i tid veldig fort og lett. Det ser du på markering til høyre. En annen stor forbereding er at du kan dele alt i hele livet ditt og da mener vi alt.
Markering nederst til venstre viser deg hvilke muligheter du har her:
Så her kan du dele alt i livet ditt og hvis du i tillegg bruker facebook places på mobil og pc.
Da kan du gå så langt som å selge sjela de til facebook. For å ta det litt langt.
En annen stor nyhet er abbonering. Du kan abbonere på meldinger fra vennene dine etter prioritet og få informasjon fra dem du mener er viktigst. Eller du kan velge at alle skal kunne abbonere på deg.
Deler du alt offentlig kan hvem som helst abbonere på deg, men det blir også mye mer synlig på internet.
Facebook har mer detaljer om deling her: 
Dette er ganske viktig lesestoff. Her bør du sette deg inn i hva du faktisk deler og hva du kan begrense innsyn på din egen profil.
Her er ett eksempel på hvordan du velger å abbonnere på andre samt dele opp hvordan du vill motta informasjon fra venner på facebook.
Pass på at du ikke deler offentlig. Da kan du lett søkes opp på internet. Følg også med på andre punkter til høyre på personverninstillinger.
Her har vi tatt punkt for punkt om hva som deles på personvern så det er mye du må holde styr på og det er ingen andre enn deg som kan bestemme hvor mye du skal dele og ikke dele på facebook.
Vi skal også ta for oss personvernopplysninger og hva du deler på facebook. Det kan være viktig å ha i bakhodet når du deler alt mellom himmel og jord på facebook. Her får du svart på hvitt hva som deles når du lager din facebook konto første gang og framover.
Du eier alt innhold og all informasjon som du publiserer på Facebook, og du kan kontrollere hvordan du deler dette, via innstillingene for personvern og applikasjoner. I tillegg:
  1. Når det gjelder innhold som er beskyttet av åndsverkrettigheter, for eksempel bilder og videoer (åndsverkbeskyttet innhold), gir du oss følgende spesifikke tillatelser, underlagt innstillingene dine for personvern og applikasjoner: Du gir oss en ikke-eksklusiv, overførbar, vederlagsfri og verdensomfattende lisens, underlisensierbar, til å bruke alt åndsverkbeskyttet innhold du publiserer på eller i forbindelse med Facebook (åndsverklisens). Åndsverklisensen opphører når du sletter det åndsverkbeskyttede innholdet ditt eller brukerkontoen din, med unntak av tilfeller der du har delt innholdet med andre brukere og de ikke har slettet det.
  2. Når du sletter åndsverkbeskyttet innhold, slettes det på en måte som ligner på når du tømmer papirkurven på en datamaskin. Du må imidlertid være underforstått med at fjernet innhold fortsatt kan ligge lagret i sikkerhetskopier i en rimelig tidsperiode (men det vil ikke være tilgjengelig for andre).
  3. Når du bruker en applikasjon, deles innholdet ditt og informasjonen din med applikasjonen. Vi krever at applikasjoner respekterer personvernet ditt, og avtalen din med applikasjonen kontrollerer hvordan applikasjonen kan bruke, lagre og overføre innholdet ditt og informasjonen din. (Hvis du vil ha mer informasjon om plattformen, kan du lese retningslinjene for personvern og plattformsiden.)
  4. Når du publiserer innhold eller informasjon med innstillingen Offentlig, betyr dette at du gir alle, inkludert personer utenfor Facebook, tilgang til og tillatelse til å bruke den aktuelle informasjonen og knytte den til deg (dvs. navnet og profilbildet ditt).
  5. Vi setter alltid pris på tilbakemeldinger og andre forslag fra deg angående Facebook, men du må være underforstått med at vi kan bruke disse uten å være forpliktet til å kompensere deg for dette (på samme måte som du ikke er forpliktet til å sende inn dette).

Vi får også andre typer informasjon om deg:

Vi mottar data om deg når du samhandler med Facebook, for eksempel når du ser på en annens profil, sende noen en melding, søke etter en venn eller en side klikker på en annonse, eller kjøpe Facebook Credits.

Når du legger ut ting som bilder eller videoer på Facebook, kan vi få flere relaterte data (eller metadata), slik som tid, dato og sted du tok bildet eller videoen.

Vi mottar data fra datamaskinen, mobiltelefon eller annen enhet du bruker for å få tilgang til Facebook. Dette kan omfatte IP-adresse, sted, type nettleser du bruker, eller de sidene du besøker. For eksempel kan vi få din GPS-posisjon, slik at vi kan fortelle deg om noen av dine venner er i nærheten.

Vi mottar data når du besøker et spill, program eller nettsted som bruker Facebook-plattform eller besøke et nettsted med en Facebook-funksjon (som en sosial plugin).Dette kan inkludere datoen og klokkeslettet du besøker siden, web-adressen, eller URL, du er på; teknisk informasjon om IP-adresse, nettleser og operativsystem du bruker, og hvis du er logget på Facebook, din Bruker ID.

Noen ganger får vi data fra våre annonsering partnere, kunder og andre tredjeparter som hjelper oss (eller dem) levere annonser, forstår aktivitet på Internett, og generelt gjøre Facebook bedre. For eksempel kan en annonsør fortelle oss hvordan du svarte på en annonse på Facebook eller på et annet nettsted for å måle effektiviteten av – og forbedre kvaliteten på – disse annonsene.
Vi har også satt sammen data fra de opplysningene vi allerede har om deg og dine venner. For eksempel kan vi sette sammen data om deg å bestemme hvilke venner vi skal vise deg i din News Feed eller foreslå at du tag i bildene du poster. Vi kan sette sammen din nåværende by med GPS og andre lokale opplysninger vi har om deg til for eksempel fortelle deg og dine venner om personer eller hendelser i nærheten, eller tilby avtaler til deg at du kan være interessert i. Vi kan også sette sammen data om deg for å tjene deg annonser som kan være mer relevant for deg.

Når vi får din GPS-posisjon, setter vi det sammen med annen plassering opplysninger vi har om deg (som din nåværende by). Vi beholder din posisjon inntil det ikke lenger er nyttig for å gi deg tjenester
.Vi bare gir data til annonsene våre partnere eller kunder etter at vi har fjernet navnet ditt eller annen personlig informasjon fra den, eller har kombinert den med andres data på en måte at det ikke lenger er forbundet med deg. Tilsvarende når vi mottar data om deg fra vår annonsering partnere eller kunder, holder vi data for 180 dager.Etter det, kombinerer vi data med andres data på en måte at det ikke lenger assosieres med deg
Hvor mange er det som bruker som kan med hånden på hjertet har lest og godtatt alt dette? Det vil jeg tro er få desverre. Som du ser så samler facebook ganske mye info om deg og dine aktiviterer. Selv om profilen din blir slettet en gang vil alt være lagret på facebook.
Dette er viktig info så spre videre! ikke alle er klar over hva de forplikter seg til.