Facebook virus eller er det virkelig ett virus??

0
Siden jeg startet opp å skrive denne bloggen for ca. 3 år siden. Så har jeg testet og skrevet om minst 100 foskjellige virus og spam varianter.
Dette har gitt meg en kunnskap som få i Norge har og få i Norge skriver om på nett og sosiale medier.
Først vil jeg avkrefte noen myter. Veldig mange nordmenn når de ser noe dårlig tekst eller ting de ikke skjønner på Facebook. Så roper de ut på sosiale medier! VIRUS!!!!!! SPAM!!!
I dag har vi ett veldig godt verktøy som ingen bruker som kan avkrefte rykter om virus eller spam fordi ingen gidder å Google det opp. De tror alt er sant.
Fakeshare spres mye for tiden. Det er ett nettsted som lager falske nyheter på facebook. Du blir lurt, men dette er verken virus eller spam. Du lager en nyhet og deler som en vanlig facebook deling.
Nå vet du litt om hva du kan gjøre for å skaffe deg info, men nå skal jeg skrive litt om flere typer spam/virus som er farlig eller ufarlig. Det er ingen regel for at alt på facebook som er spam eller som deles er virus.
Facebook har begrensinger til nettleseren din og den får ikke virus uten videre. Da må du faktisk trykke og installere flere ting selv og du må selv laste ned filer til pc`en din for å få den infisert.

Kategori 1: Feilinfo

Slutt opp å kopier alt det tullet som vennene dine poster på sin vegg. Disse kommer hver gang det skjer noen endringer på facebook som kan gi deg virus o.s.v. Du skal aldri gjøre det som står i disse postene.
Alle disse har opphav i utlandet og de er derfor skrevet med dårlig Norsk. Googler man Cnn virus facebook så finner man dette.

Kategori 2:  Facebook delinger

Når Robin Williams gikk bort. Så utnytter svindlerne det selvfølgelig, men er det noen form for virus her?
Nei, du blir ledet til en side og du må like en side du kan unlike og dele ett vanlig facebook innlegg som du fint kan slette igjen. Du får derimot aldri se noen video i første omgang, men går du videre etterpå så blir du lurt til å laste ned en fil som gir deg virus samt til å delta i konkurranser på nett som skal bare lure fra deg penger.  De skal du aldri delta på. Dette er den verste varianten av kategori 1. Det finnes mange andre sider som lurer deg til å dele filmer med store overskrifter.
Her er enda ett eksempel på en video du aldri får se, men som er ufarlig å dele. Her får du ikke virus.
Men du blir igjen ledet til nettsteder som krever penger av deg for å få se video.

Kategori 3: Facebook roboter

Situasjonen er som følger. Du er på facebook og en venn vil ha deg til å se en video som selvfølgelig er bare tull. Når du trykker på dette bildet skjer det ingen verdens ting. Du få ikke se noen video, men det som skjer etterpå er at denne deles på facebook siden din på mange andre måter enn som ett innlegg. De er ofte veldig vanskelig å finne og de er veldig vanskelige å fjerne.
Dette er programvare som er skrevet til å publisere på din facebook kommando med din tillatelse. Du godkjenner og gir tillatelse for å publisere når du trykker på play knappen en gang.
Her er det ikke noen virus eller overtagelse av konto, men disse er veldig vanskelig å få bort.
Denne damen fungerer på samme måte. Veldig vanskelig å få bort og fungerer på samme måte som den over.

Kategori 4: Facebook apper.

Når du installerer facebook apper på profilen din. Hvis de ber om veldig mye tilgang så bør du takke nei og fjerne den under apper på instillinger. Hvis du har kommet så langt.
Det har vært flere tilfeller der man har installert apper også har hackere tatt over facebook kontoen. Apper som lurer med skifte farge på facebook, nå kan du se hvem som ser på din facebook profil o.s.v. Skal du aldri installere med mindre du vet hva du gjør.
Disse appene kan også publisere på vegne av deg. Publisere som deg i grupper og på facebook chat.

Kategori 5: Nettleser utvidelser

Nettleser utvidelser til Google Chrome går igjen når du skal bli lovet å endre farge eller å få se en video på nettleseren din. Disse er de farligste.
Her tar de ikke bare kontroll over kontoen din, men de kan også ta over maskinen din.
Alle nivåer på tilgang finner du her:
Ikon for høyt varslingsnivå Høyt varslingsnivå
Denne varen inneholder et NPAPI-programtillegg.
Advarsel: NPAPI-programtillegget kan gjøre svært mye, både i og utenfor nettleseren. Det kan for eksempel bruke webkameraet eller lese dine personlige filer.
Dette er en tilgang en plugin kan ha som kan ta full kontroll på pc`en din. Så du skal være svært forsiktig med hva du legger til i Google Chrome utvidelser.

Kategori 6: Virus

Du blir ledet til en falsk facebook, youtube, o.s.v. side på nettet der du laster ned en film. Film går du aldri se, men kjører du denne filen er du i store problemer. Her er ett eks på en sånn scam.
Filen du laster ned her gjør stor skade på pc og facebook konto. Anbefaler alle å ha ett oppdatert antvius program installert til enhver tid. Antivirus er innebygget i Google chrome og Windows 8. Så der kan du slappe mere av.
For å dra en kort konklusjon ut av dette.
1. Facebook delinger er ikke alltid farlige.
2. Du blir allid så og si lurt til ett nettsted som skal svindle deg for penger.
3. Facebook spam kan bli publisert på veggen din med ett trykk og det er vanskelig å få fjernet.
4. Facebook apper kan hacke facebook kontoen din.
5. Google Chrome utvildelser kan ta over hele pc`en din.
6. Ikke last ned filer fra svindelsider. De kan i verste fall infisere pc med virus og trojanere.
Denne artikkelen er ikke laget for å spre frykt, men for å vise alle åssen facebook svindel faktisk fungerer.
Hvis alle roper om virus på facebook hele tiden fordi de tror det er det. Så lurer de folk og sprer feilinformasjon.

I den forbindelse deler jeg en liten historie. Slutt å rop virus på Facebook. Rop først når dere vet hva det er og noen som vet hva det er eller større nyhetskilder vet hva det er. Dere kan bare starte å bruke Google først som sist.

DET VAR ENGANG en gjetergutt som voktet sauene for folk i landsbyen. Hver morgen samlet han sammen sauene og drev dem ut på beite, hver kveld samlet han dem igjen, og drev dem tilbake til landsbyen.
Noen dager kunne det være fint der oppe i fjellskråningen, og tiden gikk fort, men andre dager kjedet han seg, og tiden falt lang, fordi han ikke hadde annet å gjøre enn å se på sauene som gikk der og gresset fra morgen til kveld.
En dag fant han på noe å more seg med: «Ulven kommer! Ulven kommer! » ropte han av full hals. «Det er en ulv som vil ta sauene! »
Folk i landsbyen slapp alt de hadde i hendene og kom løpende alt de orket for å jage bort ulven. Men så var det jo ingen ulv; de fant bare gjetergutten som lo så tårene trillet da han fikk se de sinte, røde fjesene.
Gjetergutten prøvde det samme påfunnet både èn gang til og flere ganger, og hver gang kom folkene opp fra landsbyen for å hjelpe ham mot ulven. Men så, sent en vinterkveld, nettopp som gutten skulle til å samle sauene for hjemturen, kom ulven virkelig. Han merket det først på sauene, som med ett ble så urolige og gav seg til å breke. Og like efter kunne han skimte en lang, grå skygge som nærmet seg flokken gjennom halvmørket. Nå var gutten ordentlig redd, for ulven så stor og farlig ut, og han hadde bare gjeterstaven sin å slåss med. Han begynte å rope sa høyt han kunne: «Ulven kommer! Ulven kommer! Det er en ulv som vil ta sauene!» Men denne gang kom det ingen folk løpende fra landsbyen for å hjelpe ham. En og annen så opp da de hørte ropene, men de fleste ristet bare på hodet og sa til hverandre: “Nei, den gar ikke lenger! Han har narret oss med det der en gang for mye!”
Før gutten klarte å hente hjelp, hadde ulven tatt hele saueflokken.
Ingen vil tro en løgnhals – selv når han taler sant.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: