Facebook virusfjernings guide

0
Dette er en guide for deg som har blitt infisert av Facebook virus.
Ingen Facebook virus hopper inn i pc`en i seg selv. Da er det du som bruker som har trykket på mye du ikke skal. De fleste sier da at de er blitt “hacket”, men det er ikke alltid tilfelle. Det skjer jo at noen blir hacket, men når det gjelder ikke flertallet etter mine erfaringer.
Først så må du finne ut om du virkelig er infisert eller om du hare har delt ett ufarlig innlegg.
Da bør du lese denne artikkelen.
Facebook virus rammer som oftest nettleseren og Google Chrome. Det er det flertallet bruker av nettlesere i dag. Firefox og Internet Explorer blir ikke rammet på samme måte. Der blir du som oftest ledet til diverse konkurranser.
Når virus eller spam går i nettleser så kan du fjerne virus i nettleser uten å formatere  pc. Mange tror at å formatere pc vil løse problemene. Det gjør de jo forsåvidt, men det er å skyte spurv med kanon etter min mening. Ta kun tak i problemet der det ligger. Så får du løst problemet fortere og pc trengs ikke formateres. Unntaket er visst den er infisert av virus og trojanere.

1. Facebook apper.

Disse appene kan gjøre stor skade på Facebook profilen din. De kan spamme ned venner på vegg, chat og på sider du liker. De kan også få tilgang tilgang til profilen din så du mister tilgang på kontoen din. Heldigvis er disse lette å fjerne.
Gå inn på instillinger på Facebook kontoen din -> Instillinger -> apper. Der fjerner du de som du ikke bruker. Trykk fjern og ok på appen så forsvinne deu.
Deretter må du bytte passord på Facebook kontoen din.

Google Chrome plugins:

På Google Chrome anbefaler jeg at du logger inn med google kontoen din så Google kan ta vare på alle bokmerkene dine.
Plugins i Google Chrome skal du aldri undervurdere. De kan ta over alt fra filene dine lokalt på pc`en din til webkamera på pc`en. Google har laget en oversikt her over hva disse pluginsene kan kreve av tilganger.
Igjen så trenger du ikke formatere pc for å få dette bort. Disse utvidelsen fjerner du lett ved å gå på instillinger i Google Chrome -> Utvidelser.
Her trykker du rett og slett på søppelkassen også blir utvidelsen fjernet. Her anbefaler jeg også å endre passsord etterpå på Facebook.
Får du ikke fjernet appen så må du gå inn på instillinger -> vis avanserte instillinger -> tilbakestill instillingne til orginalinstillingene.
Får du det fortsatt ikke bort så må du avinstallere Google Chrome under kontrollpanel. Så må du laste ned Google Chrome på nytt og installere den på nytt.

3. Facebook virus.

De har jeg vært borti heldivis veldig få av, men disse gjør stor skade på nettleser og pc.
Her finnes det ingen rask løsning for løse problem. Du bør laste ned Malwarebytes free og trojan remover forå rydde opp i pc. Du bør også ha antivirus installert fra før av. Trojan remover er gratis å bruker i 30 dager.
Her må du kanskje også formatere pc på nytt i verste fall. Samt bytte passord på Facebook konto og fjerne all virus på pc. Enten i vanlig modus eller sikkermodus.
Dette er den verste varianten som finnes på Facebook.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: