Falske rykter om Facebook

0

Facebook er ett internationalt og verdensomspennende selskap. Derfor så lager desverre mange rykter om Facebook. Disse ryktene kommer i mange varianter.

  • Kjedemeldinger
  • Falske filmer

Her skal jeg plukke fra hverandre flere kjente løgner og rykter som folk sprer.

Facebook skal stenges ned? A world without Facebook.

Dette er en film som vistnok er publisert av Facebook selv, men det stemmer ikke. Igjen så spres dette som en kjedemelding som det advares mot. De som sprer denne meldingen videre sjekker ikke hva de sprer, men de tror alt er sant. Så dette skal jeg sjekke grundigere.

I slutten av filmen kan se at det er Baydrive films som står bak og at dette er satire. Du kan også se på munnen til Mark at den beveger seg feil, men videon er ellers fra laget.

Hvis man går inn på Facebook video så ser man også at den er falsk.

Her ser man at der er video of the internet som har publisert filmen, den har også fått 15 millioner visninger. Den orginalen filmen de har kopiert ifra ligger på Mark Zuckerberg sin offisielle side.

Filem det er snakk om her gjelder en live sending om russland som ble sendt 21 september. 2017 kl 2132

På den falske filmen så er datoen en helt annen selvfølgelig etter denne sendingen. Denne er da datert 2. april.

Husk at Facebook aldri vil sende viktige beskjeder via kjedemeldinger eller uoffisielle kanaler. Det skjer bare ikke. Når Facebook informer på sine sider så skjer det her:

Alt du får i kjedemeldinger og via andre kanaler må du kildesjekke selv. Jeg vil også samle opp ekte og falskt samt kilder til slutt i denne saken.

Kilder som avkrefter film:

Så alt dine venner sender deg har du faktisk ett ansvar å kildesjekke før du sender videre. Som du ser med denne filmen så er den falsk og manipulert. Facebook har ikke laget denne filmen.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: