Google Play Tjenester. Android sin mest nyttige app

0
For de som har hatt android en stund så kjenner de til Android Market. Dette var Google sin appbutikk før den fikk navnet Google play. Google play som vi kjenner i dag er bygd rundt ett rammeverk som de fleste ikke kjenner, men som finnes på alle Android mobiler.
Problemet med denne appen og Android var at det var veldig mange produsenter på markedet og alle var ikke like flinke til å oppdatere programvaren på android mobilen. Dette bildet viser antall skjermstørrelser som android må jobbe med.
Dette måtte Google løse og løsningen falt på en app/tjeneste som kan overstyre alt på telefonen. Da lagde Google tjenesten sin Google Play tjenester som kan overstyre alt på telefonen din og overstyre telefonprodusentene. Det vil si at du kan ha oppdaterte programmer selv om du har en gammel android versjon. Kort fortalt. 
Denne appen/tjeneste/rammeverk er ganske ny og Google lanserte denne i fjor under Google IO 2013. Spol til 11 minutter.
Google har forklart åssen tjenesten virker her.
For deg som bruker android er det bare positivt. Google oppdaterer telefonen din uten at du trenger å være tilkoblet pc, trådløst nett. Alt går via mobilnettet. Google legger til ny funksjonalitet på denne appen så du får flere valg på telefonen din. Så her er Google bedre enn Microsoft og Apple. Dette sier Google om appen selv:
Google Play services has just started rolling out, and even after the rollout is complete, will only be available on compatible Android devices running 2.2 
Henter jeg ut de siste tallene fra Google.  Så støtter Google play services samtlige Android mobiler på markedet i dag og det er ganske bra gjort, men tanke på så mange modeller og varianter på hardware og skjermer på Android mobiler nå til dags.
Folk flest er meget misfornøyd med Google Play Services , men det er fordi de ikke skjønner hva denne appen gjør. Appen krever også masse tilganger som gjør folk enda mere skeptiske.
Denne appen har tilgang til:
Enhets- og applogg
Lar appen se noe av eller all denne informasjonen: informasjon om aktivitet på enheten, apper som kjører, nettleserloggen og bokmerker
Identitet
Bruker minst én av disse: kontoer på enheten, profildata
Kontakter/kalender
Bruker minst én av disse: kalender, kontaktinformasjon
Plassering
Bruker enhetens posisjon
SMS
Bruker minst én av disse: tekstmelding, multimediemelding. Kan medføre kostnader.
Telefon
Bruker minst én av disse: telefon, anropslogg. Kan medføre kostnader.
Bilder/medier/filer
Bruker minst én av disse: filer på enheten (f.eks. bilder, videoer eller lyd), enhetens eksterne lagring
Kamera/mikrofon
Bruker minst én av disse: kamera(er), mikrofon(er)
Informasjon om Wi-Fi-tilkobling
Appen gis tillatelse til å se informasjon om Wi-Fi-nettverk, for eksempel hvorvidt Wi-Fi er aktivert og navn på tilkoblede Wi-Fi-enheter.
Enhets-ID og samtaleinformasjon
Lar appen fastslå telefonnummeret og enhets-ID-er, om en samtale pågår og det eksterne nummeret det opprettes en forbindelse med under et anrop
Men det var mye fakta. Her skal du se hva Google gjør med denne appen. Denne artikkelen fra arstechnica går dypere i hvorfor de kan oppgradere mobilen din med Google play tjenester.
1. De har gjort det sånn nå at du kan dele bilder og film rett fra mobilen din via bilder appen. Du kan også snart dele mobilskjermen også, men det er enda i beta.
2. Du kan få kjøpe bøker på mobil via denne tjenesten.
3. Chromecast er aktivert i flere apper på mobilen din. Film og musikk.
4. Du kan kjøpe film og musikk via Google play.
5. De har lagt inn mulighet for spill over mobil.
6. Google+ har støtter nå Chromecast. Alle bilder og film fra det sosiale nettverket kan du nå sende rett til tv`en.

Har du en Nexus mobil så oppdaterer denne tjenenesten også mobilen din.

Og på sikt vil også Google garantert legge til enda flere funksjoner. Det er Google IO nå denne mnd der de kommer til å lansere masse nytt.

Her ser du også endringer fra versjon android 2.0 til nå via utvikler bloggen til Google Developers.
Google Play vil ifra tid til annen oppdateres til ny versjon slik at du kan få tilgang til Google sine nyeste funksjoner på Android mobilen din. Så når denne Google Play Tjenester ber om å oppdateres så gjør du det med en gang fordi da vil du få en mye bedre Android mobil.

Så med andre ord. Uansett hva produsentene er treige med å oppdatere mobilen din. Så jobber Google i bakgrunnen og sørger for at du hele tiden har tilgang til de siste tjenestene dems i nyeste versjon.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: