Site icon Datahjelperne

Google søketips

Google søketips
 
Lær om Googles Basis



Vanlig Søk
For å legge inn ett søkeord i Google, skriver du bare inn noen få beskrivende ord og trykker på ‘Enter’ knappen (eller klikk på Googles søke knapp) for å få listen over de mest relevante resultatene.
Google bruker sofistikerte tekst-matchende teknikker til å finne sider som er både viktig og relevant i forhold til søket ditt. For eksempel, når Google analyserer en siden ser den på hva andre siders linker har å si om den. Google finner helst fram til sider der søkeordene er nærme hverandre.


Automatisk “og” Meldende Google gir bare sider som inneholder alle søkeordene dine. Det er ikke nødvendig å inkludere “and” mellom ord. For å gjøre et søk mer begrenset, er det bare å inkludere flere ord.


Stoppord
Google ignorerer vanlige ord og tegn, også kalt stoppord. Google ser automatisk bort fra termer som “http” og “.com” i tillegg til noen enkelttall og enkeltbokstaver, fordi disse termene sjelden hjelper til med å snevre inn et søk, og kan redusere søke hastigheten betraktelig.
Bruk “+”-tegnet for å inkludere stoppord i søket ditt. Sørg for å ha et mellomrom foran “+”-tegnet. [Du kan også inkludere “+”-tegnet i frase søk.]


Se søkeordene dine i sammenheng
Hvert søkeresultat i Google inneholder ett eller flere utdrag fra nettsiden, som viser i hvilken sammenheng søkeordene dine er brukt på den siden.


Grunnstammesøk For å gi mest mulig nøyaktige resultater bruker ikke Google “stemming” og støtter ikke bruk av jokertegn. Med andre ord så søker Google etter nøyaktig de ordene du skriver inn i søkeboksen. Et søk etter “googl” eller “googl*” vil ikke inkludere “googler” eller “googlin”. Bruk flere former dersom du er i tvil, f.eks. “festival” og “festivalen”.


Spiller det noen rolle hvilken aksenter eller bokstavtyper (store/små bokstaver) jeg bruker? Søk i Google skiller ikke mellom store og små bokstaver. Alle bokstaver vil, uavhengig av hvordan du skriver dem, behandles likt. For eksempel vil søk etter “google”, “GOOGLE” og “GoOgLe” returnere de samme treffene.
Google søk ignorerer aksenttegn som standard. Søkeordene [Muenchen] og [München] vil finne de samme sidene. Dersom du vil skille to slike ord bruk et + tegn som i [+Muenchen] kontra [+München]

Kilde: http://www.google.no/intl/no/help/basics.html


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version