Helsenorge handling kreves falsk epost

0

Da begynner ny falsk helenorge epost å sirkulere. Dette har også skjedd før. Helsenorge advarer også på sine nettsider.Her skal du ha penger til gode. Holder du pilen over idporten så er det ikke idporten som vises. Det må du alltid sjekke. Det vil vises forskjellig på forskjellige mail leverandører.

I mitt tilfelle så ser du den falske nettadressen nederst på nettsiden. Jeg bruker gmail. Trykker du på den så må du igjennom noen andre nettsider.

Før du kommer til en wordpress nettside. Mange wordpress nettsider blir hacket på grunna av dårlig sikkerhet eller for at man ikke holder nettsiden oppdatert. Siden du kommer til da er så og si identisk helsenorge.

Videre så sendes til betaling for visa/master.

Så må du verifisere deg selv med sms til slutt.

Det du også må sjekke er det er at nettsiden igjen vises som sikker. Det ser du på disse og mange andre falske nettsider. Jeg har ikke lagt inn korrekt nummer for verifisering på sms så jeg får ikke noe. Så det stopper her.

Nettsiden bruker ett sikkerhetsertifikat fra Lets Encrypt. Dette er allerede ett utbredt problem. Som jeg har sagt tidligere så er hengelås ett sikkerhets tegn på at netttsiden er kryptert, men en hengelås går aldri god for innholdet på nettsiden.

Så hva må du passe på her?

  • Eposten har godt språk
  • Epost adressen er falsk
  • Nettadresse er falsk
  • Du lures fra deg personlig og visa/master
  • Nettsiden er så og si identisk med de ekte.
  • Nettsiden bruker https og du får varsel om at den er trygg.

Har du lagt inn visa/master? Ring banken din og sperr kort.

Datahjelperne drives på fritiden og er gratis for alle.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: