Site icon Datahjelperne

Hva er eSIM?

Illustrasjon av SIM-kort størrelsesutvikling.

Kilde: Wikipedia Commons

SIM-kort er noe de fleste kjenner til, Store Norske Leksikon omtaler det som et «kort som definerer identiteten, telefonnummer, med mer». SIM er forkortelse for «Subscriber Identity Module». Nå finnes det også eSIM, som står for «embedded SIM». eSIM er ikke et fysisk kort som man manuelt setter inn i en enhet (mobil, smartklokke, nettbrett e.l.). Det er en brikke som fra produsentens side er montert i enheten slik at man kan bruke et slags digitalt SIM-kort, det som kalles eSIM. Dersom man har en enhet som er kompatibel med eSIM kan man laste ned et fra nettet som har samme funksjon som et fysisk SIM-kort har. Men man slipper styre med å åpne SIM-kortskuffen på for eksempel mobilen, fordi eSIM er digitalt og lastes ned på mobilen.

For en oversikt over hvilke mobiloperatører som tilbyr eSIM, se hos bytt.no her.
For en oversikt over hvilke mobiler som støtter eSIM, se hos bytt.no her.

Koster eSIM noe ekstra? Nei, de fleste tilbydere tar ikke noe ekstra betalt for denne typen SIM-kort sammenlignet med fysiske SIM-kort.

Hvordan fungerer eSIM?

Utover at eSIM er digitalt, fungerer det i stor grad likt som fysiske SIM-kort sett fra brukerens side. For å kunne bruke eSIM må man ha en enhet som støtter dette og abonnement hos en operatør som tilbyr eSIM.

Dersom din enhet ikke kan bruke eSIM er det mulig å kjøpe eSIM-adaptere, men vi kjenner ikke til noen tilbydere av dette som vi vil anbefale.

Illustrasjonsbilde av QR-kode, fra Wikipedia Commons.

Hva er fordelene med eSIM kontra SIM?

Hva er ulempene med eSIM kontra SIM?

Kilder:
Snl.no
https://www.dagbladet.no/mobilabonnement/esim/
https://www.netonnet.no/content/info/guide-esim/


Exit mobile version