Hvordan beskytte seg på facebook mot virus???

0
Siden jeg startet opp denne bloggen så har jeg tatt for meg mange temaer, men den siste tiden har det blitt mere og mere spam og virus på facebook.
Jeg har også laget en samleside for alle facebook spam og virus. Samt facebook tips og triks. Jeg har også funnet en blogger profil som står bak ca. 20 forskjellige facebook virus og spam.
Jeg tester dem ut og kartlegger hvordan de fungerer. Så deler jeg infoen med dere, men rundt omkring på nettet så er det mange dårlige forklaringer på facebook virus. Det ligger lite kunnskap om hvordan man faktisk fjerner dem. I mange tilfeller trenger man ikke ett virusprogram en gang for å få “viruset” bort.
Jeg har testet en hel haug virus til nå og velger å dele mine erfaringer til folket som ikke har denne erfaringen.
Kontoen min på facebook fungerer og min pc er fri for virus. Selv om masse apps har blitt installert igjennom tiden. Facebook jobber nok også i kulissene med å fjerne rusk.
Først litt fakta:
Forskjell på fakta og illusjoner på “virus” i Facebook.
1. Kan virus fjernes uten antivirus program? Ja det kan fjernes da det ofte er installert en facebook app eller en plugin i nettleser.
2. Er viruset blitt installert av seg selv?? Nei, du må samtykke å godta å installere apper på facebook eller plugin.
3. Facebook er blitt hacket!!!! ?? Se punkt 2.
4. Hva definerer ett “virus” på facebook? Det er en app eller en plugin du installerer i nettleseren. “Viruset” kan fjernes i de fleste tilfellene.
DU må gjøre en jobb for å ikke bli infisert. I 90 % av tilfelle er det brukeren sin feil. Derfor må brukeren opplyses.
Ja det forekommer også i noen tilfeller at pc`en har blitt hacket og da er ikke brukeren skyld i dette.

Når det er avklart så skjønner du sikkert at viruset ikke hopper inn i pc`en av seg selv. Nei det er DU som er brukeren av pc`en som har skylden og ingen annen!
Hva kjennertegner ett facebook virus??? 
– Det er skrevet med dårlig tekst
– Det har ett bilde som lokker deg til å trykke på bildet eller filmen.
– Du må installere en facebook app.
– Du må installere en plugin i nettleseren din.
– Viruset vil alltid ha tilgang til profilen din 24/7 og publisere på vegne av deg.
– De virusene som spres fortest er de som ingen app installeres på facebook profilen din eller plugin i nettleser. De deler bildet på din vegg bare du har trykket på bilde eller film 1 gang, men de er det heldigvis få av.
Over ser du ett eksempel på en plugin til google chrome og under 2 facebook applikasjoner som ber om alt for mye tilgang.
Samtlige kan fjernes uten å bruke antvirus program. Det visste du kanskje ikke??
På google chrome går du inn på meny knapp -> verktøy -> utvidelser -> 
Da velger du bare å kaste plugin i søppelkassen. Timelineremove i dette tilfelle, men den er fjernet fra før.
Tilsvarende kan gjøre i Internet Explorer og Firefox også.
Har du fått installert noen facebook apps som tilbyr deg å endre farge, se hvor mange som ser på profilen din o.s.v. ??
Gå inn på personvern instillinger på facebook -> Annonser, applikasjoner og nettsteder -> 
Så sletter du appen med x helt til høyre. Verre er det ikke.
Sistnevnte virus som publiseres på din vegg som du ikke får slettet og ingen app blir installert. Her må du trykke på X på posten og velg rapporter som spam. Da vil facebook få fjernet innlegget fra veggen din, men du har ingen garanti for å få det fjernet fra veggen din.
De farligste spammene karakteriseres som videospam. Her ser du hvorfor.
1. De publiserer innlegg på siden din uten din tillatelse.
2. Ingen facebook apper installeres.
3. Ingen plugin i nettleser installeres.
4. Innholdet som blir publisert på veggen din er vanskelig å få fjernet etter du har trykket for å spille av video.
5. Her må vennene dine rapportere alt som blir publisert på din vegg som svindel og spam. Dette er MEGET viktig ellers får du det ikke bort ifra Facebook profilen din.
6. Disse svindlene er heller ikke synlige i alle nettlesere. Noen vises i Firefox, men i Google Chrome og Internet Explorer vises det ingenting.
Har du først kommet så langt som til videoen så for all del ikke trykk videre. Risikoen for å bli infisert videre er stor og spammen er vanskelig å fjerne fra facebook veggen din.

Til slutt så har jeg flere viktige tips til nordmenn som må våkne opp og være mere kritiske på facebook.
1.Du som bruker pc`en må slutte å trykke på bilder og filmer som venner deler. Tenk før du trykker og søk det opp først. Dette er meget viktig.
2. Du skal ikke trykke på fristende bilder og filmer på facebook med dårlig tekst på Norsk. Da ber du om å bli infisert.
3. Du skal slutte å kopiere opp rykter om at facebook gjør endringer på ditt og datt som utgjør en fare for deg. Hadde du visst bedre så står alt i kontrakten du underskrev når du signerte deg på facebook.
4. Du skal fra i dag begynne å google opp navnet på ting som venner deler. Da kan du unngå å bli infisert.
5. Du skal ikke forsøke å få endret farge på facebook, se hvor mange som følger deg. Facebook er blå og vil forbli blå og KUN facebook kan se hvor mange som følger deg og ser på profilen din hver dag.
6. Når det skjer store ting i verden så vil spammerne og svindlerne utnytte dette. Julesvindel, sommersvindel, katastrofesvindel. De kommer i alle former året rundt.

Du må ta ansvar over din egen pc og nettleser. Virus hopper ikke inn i pc`en i din av seg selv. Vær kritisk på facebook til enhver tid. 

Det er din pc og ditt ansvar. Her har du alle tipsene så du unngår å få virus på facebook og i nettleseren din.
Facecrooks er også en utenlandskside som også holder deg oppdatert på facebook virus og spam, men i noen av tilfellene har jeg faktisk publisert viruset før dem.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: