Hvordan lage pdf filer og hvordan redigere dem gratis

0
Pdf filer brukes veldig mye i dag. Blandt annet til presentasjoner, cv`er o.s.v. og det brukes mye i det offentlig og det private.
PDF (Portable Document Format), oppfunnet av Adobe Systems og perfeksjonert gjennom de siste 17 årene, er den globale standarden for innsamling og gjennomgang av avansert informasjon fra så å si alle programmer på alle datamaskinsystemer, for deling med nær sagt hvem som helst og hvor som helst. Med lanseringen av Adobe® Acrobat® X er PDF-filene sikrere og mer dynamiske enn noensinne. Det er årsaken til at enkeltpersoner, bedrifter og offentlige etater rundt om i hele verden har full tiltro til PDF når det gjelder å formidle ideer og visjoner. 
En åpen standard – PDF er en formelt åpen standard kjent som ISO 32000. ISO 32000, som administreres av ISO, den internasjonale standardiseringsorganisasjonen, vil fortsatt bli videreutviklet. Målet er å beskytte integriteten og holdbarheten for PDF, slik at formatet kan fortsette å være en åpen standard for de mer enn én milliard PDF-filer som finnes i dag.
Flere plattformer – PDF-filer kan vises og skrives ut på nær sagt alle plattformer, blant annet Windows®, Mac OS og mobilplattformer som Android™.
Utvidbare – Mer enn 2000 leverandører verden rundt tilbyr PDF-baserte løsninger som omfatter alt fra filoppretting og pluginmoduler til konsulentvirksomhet, opplæring og brukerstøtte.
Trygt og pålitelig – Det finnes mer enn 150 millioner PDF-dokumenter på Internett i dag, i tillegg til talløse PDF-filer i offentlig forvaltning og i det private næringsliv, noe som er et bevis på det store antallet organisasjoner som benytter PDF til å samle inn informasjon.
Bevarer integriteten i originalfilene – PDF-filene har samme utseende som originaldokumentene og tar vare på all informasjonen i kildefilene – tekst, tegninger, multimedieinnhold, video, 3D, kart, grafikk i fulle farger, fotografier og forretningslogikk – uansett hvilket program som ble brukt til opprettingen, og til og med når flere formater slås sammen til én PDF-portefølje.
Sikrere – Du kan bruke digitale signaturer eller passordbeskyttelse på PDF-dokumenter som er opprettet med Acrobat eller Adobe LiveCycle® ES2.
Søkbare – Tekstsøkfunksjoner for dokumenter og metadata gjør at PDF-dokumentene er enkle å søke i.
Tilgjengelig – PDF-dokumentene fungerer med rehabiliteringsteknologier slik at informasjon kan gjøres tilgjengelig for personer med funksjonshemninger. Kilde: Adobe

Som du ser av teksten over så er dette en åpen standard og dermed kan alle bruke den.
Så med andre ord trenger du ikke ett adobe program for å lage pdf filer.

Datahjelperne anbefaler cutepdf.

Cute pdf for windows 32 og 64 bit. Kan lastes ned her og det er gratis.
Last ned progammet og trykk kjør. Trykk på Next -> Install
Programmet vil også be deg kjøre en oppdatering første gang og det trykker du ja på.
Når programmet er ferdig installert dukker dette ikonet opp blandt skriverene dine. Programmet virker som en “virtuell” skriver. Du velger bare skriv ut på cutePDF writer i word, excel, powerpoint o.s.v. for å lage pdf filer. Bare programmet ditt kan skrive ut så kan du lage pdf filer. Når du skriver ut på cute pdf writer så velger du område der filen skal lagres. Så du kan hente fram pdf filen din etterpå.
Her er noen programmer du kan vise som kan lese pdf filer:
Adobe Reader X Det mest brukte programmet
Google Chrome Chrome har innebygd støtte for pdf i nettleseren. Dermed trenger du ikke å åpne noen programmer for å vise pdf filer på internet.
Foxit Reader Dette er for å vise adobe filer og det er gratis.
Pdf xchange viewer Gratis løsning for visning av pdf dobe filer og støtte for enkel redigering av pdf fil. Velg Zip installer 32-64 bit for å laste ned.
PDF Creator Er gratis og virker på samme måte som cutepdf.
Skal du redigere hele pdf filen kan det bli en mer kostbar løsning. Da må du ha Adobe Acrobat X Pro og det koster 2000 kr.
Her er noen programmer du kan redigere pdf filer i. De er gratis og da er 2000 kr spart.
Foxit Pdf Editor Gratis løsning for redigering av pdf filer.
Libreoffice Er ett alternativ til Openoffice Libreoffice har støtte for redigering av pdf filer og det er gratis.
Inkscape Støtte for redigering av pdf filer. Velg windows installer når du laster ned.
Det er mange programmer, men du får prøve deg fram og se hva du liker best.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: