Site icon Datahjelperne

Sikre at din Android-telefon er oppdatert

Først og fremst: Eksempler på Android-mobiler er blant annet mobiler fra Samsung, Huawei, Xiaomi, One Plus og Sony. Er du nysgjerrig på hva Android i seg selv er, kan du for eksempel ta en titt på Android sin hjemmeside her.

Hvorfor?

Tidligere har vi skrevet om hvordan du finner oppdateringer til apper til din Android-smarttelefon, som i denne artikkelen: «Hvordan oppdatere apper på Android-mobil?». Men Android-utviklerne slipper stadig nye oppdateringer til Android-programvaren og disse er det også lurt å få installert. Vi anbefaler å laste ned oppdateringene fortløpende, de bidrar til økt sikkerhet og kan komme med nye/bedre funksjoner.

I denne artikkelen gir vi deg en trinnvis guide til hvordan du finner oppdateringer til din Android-mobil, slik at du kan sikre at din mobil er så oppdatert som mulig.

NB: Det du ser på din skjerm kan avvike noe fra bildene våre, men valgene skal stort sett være de samme, selv om det kan være litt annen ordlyd eller litt annet ikon.

Finne oppdateringer

På startskjermen på mobilen, eller i oversikten over apper, finnes det et tannhjul-ikon for «Innstillinger». Eller «Settings». Ikonet ser ca slik ut:

Trykk på dette ikonet for å komme inn til innstillingsmenyen på mobilen. Det åpner seg nå en fane med «Stillinger» som overskrift og mange alternativer nedover på siden. Naviger nedover til du finner alternativet «Programvareoppdatering». På bildet under er det markert med grønt.

Trykk deg inn på denne, så får du opp en fane som heter «Programvareoppdatering».
Her vil du se flere valg, blant annet «Last ned og installer», markert i grønt på eksempelbildet under. Trykk på dette valget.

Det advares også mot å laste ned oppdateringer mens mobilen er koblet til mobilnettet da dette kan gjøre at det påløper ekstra kostnader. Det er heller anbefalt å laste ned å laste ned oppdateringer når mobilen er koblet til wifi/trådløst.

Når du har trykket på «Last ned og installer» vil mobilen søke etter tilgjengelige nye oppdateringer.

Hvis det er noen nye systemoppdateringer tilgjengelig, vil den gi deg mulighet til å laste ned og installere disse. Når en oppdatering er lastet ned får du opp et varsel på mobilskjermen, med videre instrukser. Du vil også få mulighet til å velge om du vil installere oppdateringen der og da, eller vente til et passende tidspunkt. Installeringen og omstart av mobilen kan ta noen minutter, ha gjerne dette i bakhodet før du starter installeringen.

Automatisk nedlasting av systemoppdateringer

Vi hopper tilbake til fanen for «Programvareoppdateringer» 2 bilder over her.
Her finnes også alternativet «Last ned automatisk over Wi-Fi» og dette anbefaler vi å slå på. Da vil mobilen automatisk laste ned nye systemoppdateringer fortløpende. Også da vil du kunne velge om du vil la mobilen installere oppdateringer der og da, eller om det passer bedre litt senere.

Med automatisk nedlasting av oppdateringer kan du være trygg på at din Android-mobil har den siste versjonen installert.

Exit mobile version