Hvordan unngå å få virus. En guide på 5 steg.

0
1. Ikke åpne vedlegg fra ukjente avsendere. Vedlegg ender som oftest med:  EXE, BAT, COM, JPG.
De ser ofte ut som ett program eller ett bilde du må se på. I virkeligheten kjører du da en fil som infiserer pc`en din med virus. Rapporter mailen som spam så den kan bli svartelistet. 
Venner, store internasjonale og nasjonale selskaper som har fått infisert sin mail konto kan også sende ut lignende filer eller lenker som ikke har noen mening. De skal du heller ikke åpne.

2. Ikke installer virusprogrammer du har aldri hørt om. Hvis du har fått varsel på pc`en din om at du har virus. Det virus programmet er viruset.

3. Ikke klikk på ukjente lenker på facebook eller bilder. Vanlig scam. Dette kan føre til infisert pc eller facebook konto. Alle spam er omtalt og testet i den store/lille klokeboken. 
4. Hold deg unna porno og cracking av programvare på nett. De legger ut programvare som de selv har laget og du møter ofte en drøss med pop ups som kan være med på å infisere pc`en din. Du blir også ofte bedt om å istallere programvare for å se en snutt eller til å få tilgang til noe og vips da har du virus. Eneste unntak er hvis du bruker store sikre sider, men da må vite hva du gjør.
Du kjenner ikke bakmenn. De som laget programvaren. Eller hvem som drifter siden. Så her er det store sjanser for å bli infisert.
5. Ha anvirus installert på pc`en din til enhver tid og hold det oppdatert! Det må ikke være de jeg anbefaler. Det trengs bare å være ett stort firma bak som vet hva de driver med.
De samme reglene med virus gjelder også for smartmobiler.

Er du så uheldig å at du har fått virus??

Følg denne guiden for å få det bort.

www.facebook.com/datahjelperne for mere info og nyheter

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: