Innføring i Ebay

0

Veldig mange i dag handler på nettet via norske nettbutikker, men er kanskje ikke blitt klar over mulighetene på ebay.

Hvorfor skal det lønne seg å handle der?? Jo for det første så handler man ofte direkte via produsent av produktet og da kutter man mange ledd og produktet blir mye billigere i forhold til norske priser.

La oss si at du skal kjøpe noe i Norge på nettbutikk så skjer følgene: Butikk i Norge må ha ett lager($$), De har ansatte($$), De har en importør i utlandet($$), som igjen får varen av en produsent($$)

Det er ganske mange ledd og det gjør varen mye dyrere enn det den egentlig hadde tenkt til å være.
På ebay fungerer det ofte på følgene måte: Produsent har en ebay butikk online og selger alt direkte på internet. Da kutter du alle leddene og får en like bra vare til mye rimeligere pris. Hvordan finner du ut om butikken er seriøs?

Dette skal du se etter:

Positive Feedback: Jo høyere jo bedre. De fleste som selger er avhengig av å få god tilbakemelding på produktet sitt. Ellers blir de dårligere totalprosent og da vil færre handle hos dem. Så ofte når du handler på ebay kan du få ekstra ting du ikke hadde bestillt bare for at de vil ha deg ekstra fornøyd og at du blir en god kunde. Det skjer ikke så ofte i norske butikker.

Feedback score: Det er hvor mange som har handlet hos dem. Så jo flere som er fornøyd jo bedre. Så vurder ALLTID antallet som har kjøpt før deg før du kjøper. Da er du sikker på at du ikke blir lurt.

Denne logoen må du også se på hos selgerene. Det er en kvalitetsgaranti fra ebay. Litt om top rated sellers her: Top rated sellers. Det må ikke være toprated, men det er det beste. Mange selgere på ebay streber etter å få den. Så har de flere hundre fornøyde kunder så kan du hjelpe dem på veien.
Det siste du må passe på før du kjøper er at de faktisk sender varen til Norge. Det er ikke alle selgere som gjør det.
Har du kjøpt ett produkt og er fornøyd med kjøpet så er det viktig at du gir selgeren tilbakemelding på at det var bra og at du var fornøyd.
Selgeren vil også kunne gi tilbakemelding på deg at du er en seriøs kjøper. Så dette går begge veier.
Hvis du skulle være ute å bli svindlet. Ikke få ett nytt produkt. Så anbefaler vi at du bruker paypal.
Da kan du få pengene refundert og få hevet kjøpet. Gå til denne siden for å registere en ny bruker.
Hvis produktet er blitt ødelagt underveis i posten. Så kan du kontakte selger og de er veldig villig til å ordne opp.Sende nytt produkt eller refundere pengene på paypal. Du skal være maks uheldig hvis du ikke får hjelp. De fleste er som sagt ute etter god rating og det får man med god service.
Husk også på tollgrensen på 200 kr, men de finns muligheter for å ommgå den. Noen varer er også tollfrie.
Tollvesenet om gaver. Få selger til å merke gaven som gift. Koster den under 1000 kr får du den tollfritt igjennom tollen.
Du kan få tak i alt på ebay!! Fra dataustyr til brudekjoler. Bare fantasien setter grenser.
Happy shopping
Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: