Jeg savner den kritiske pressen

0
Målet med denne bloggen når jeg startet den var og opplyse folk om teknologier og gode bruksmåter, men i tillegg være kritisk til alle produsenter.
Jeg har ikke journalistutdannelse, men har jobbet med it i 8 år og det er med den bakgrunnen jeg prøver å opplyse folk så saklig og grundig som jeg klarer.
Jeg følger mange sider på facebook og google+ og prøver og dekke alt av produktlanseringer og gi brukerne mine info om alt så godt jeg kan samt fortelle om teknologien hvis det blir avansert.

Det er alltid Apple som får masse oppmerksomhet i alle aviser og medier og det er meget få journalister som er kritiske og som faktisk skriver om fordeler og ulemper. Spaltene får mye plass og skygger og lanseringer fra andre produsenter som er minste like viktige. De ender alltid opp med fokus på iPhone igjen og igjen. 
Apple leverer gode produkter, de er meget flinke på markedsføring. Det står det ikke på i det hele tatt. MEN dette setter andre produkter i skyggen og det kommer IKKE forbrukeren til gode. Det er det jeg har fokus på i denne artikkelen.
Motorola har hatt en stor lansering av ny mobiler, Nokia med sin Lumia og LG med sin nye toppmodell.
For å nevne noen. De vil aldri få store forsider i dagbladet, vg o.s.v. på samme måte som iPhone.
De har aldri fått store avis overskrifter og få vet om at de finnes.
Ønsker til pressen fra meg:
– Gi alle produkter like mye spalteplass
– Gjør god research om produktene selv om dere ikke har it utdannelse og fortell forbrukeren hva som er positivt og negativt om produktet. Alt som kreves er enkel googling. All info ligger ute på store it nettsteder og leverandørsider.
– Slutt å omfavne produkter blindt. Dere skal være kritiske. Ja dere får betalt per klikk, men det tjener ikke folket på. Dere må ha baller og si nei av og til hvis ting ikke er bra nok eller det er store mangler på ett produkt. Det gjelder ved alle produktlanseringer.
– Har dere ikke kunnskap om produktet og artikkel mangler info. Det har jeg sett flere ganger. Ikke publiser artikkel. Gjør mere research.
– Sjekk kilder på alle lekkasjer av deler til mobiler o.s.v.
– Slutt å fyr opp fanboys på begge sider. Fremstill artikkel så nøytral som mulig og ikke vinkle inn iPhone for å få mere klikk. Kommentarfelt har blitt stengt på grunn av dette flere steder.
– Til redaktøren: Ansett folk som har peiling på teknologi som skriver bra og tørr å være kritiske til alle produkter.
Denne artikkelen er ment som konstruktiv kritikk til pressen. Folket er tjent med mere info og riktig info om alle produkter. Ingen er tjent med at gode produkter settes i skyggen. Som forbruker er du tjent med en presse som informerer på en god måte. 

Jeg ønsker en presse som er tøffere enn nå. Når produsenten sier hopp til pressen og pressen spør hvor høyt har det gått for langt. 

Har du innspill på denne artikkelen? Bruk kommentarfelt.
Hold deg saklig og kommenter på en god måte. Alle fanboy kommentarer fra alle leirer blir slettet uten spørsmål.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: