Mine beste tips for mobilkjøp

0

Flere har spurt meg om å lage en artikkel for kjøp av mobil. I 2016 så skrev jeg at mobilutviklingen på smartelefoner har stoppet opp. Bøybare mobiler har blitt lovet i årevis, men de kom i 2019.

Det som har skjedd den siste tiden først og fremst er at mobilprodusentene har standarisert alt. Det er veldig bra, men utviklingen står på stedet hvil. Alle telefoner som blir presentert hvert år er bittelitt bedre enn fjorårets modell.

Nå får du jo telefoner opp mot 20.000 hvis du vil, men det er ganske syke priser. Jeg mener at mobilbransjen priser seg ut. De har økt prisene på toppmodeller i flere år. Når Samsung Galaxy S2 og S3 kom så lå prisen på 3-5000 kr. Det er innenfor mener jeg. Så sånne telefoner som dette kommer jeg aldri til å kjøpe. Systemet er likt som alltid det er enten android eller ios, men hardwaren på telefonen en ny.

Husk at det finnes veldig få mobilfabrikker i Europa eller Usa. Så det meste produseres i kina uansett merke. Alle går rundt men en kinamobil uansett åssen du vrir og vender på det.

Så hva skal du se etter når du kjøper telefon?

Kjøp deg alltid android one. Da får du oppdateringer først fra Google og telefonen får sikkerhets oppdatering hver måned.

Som du ser så er det mange kjente merker med her. Alt er standarisert fra google. Du kan få telefoner som koster fra 3000-5000 kr og oppover. Nokia er jo tilbake og de satser hardt på oppdateringer først.

Kilde: Twitter

Så min anbefaling av telefoner her er Nokia/HMD Global. Du får bra telefoner til en bra pris. Du vil også få android 10 kjappt som du ser.

Selv om mange produsenter også har android. Så har de ikke ren android. De legger ett lag over android og gjør det til sitt eget.

Samsung hadde Touchwiz i mange år over android. Nå har de endret navn til Samsung Experience. Så derfor kjøper jeg ikke Samsung lengere. Samsung kan hardware. De lager masse elektronikk. Programvare er de dårlige på.

Alle som testsider som tester telefoner nå til dags. Der får kamera mye fokus og de fleste telefoner kommer bra ut i test nesten uansett. Det er en ting du må passe på når det gjelder å ta bra bilder på telefonen. Det er ikke antall pixler eller kameraer.

Kilde bilde: Huawei mate lansering youtube

Du kan ha så mye fancy kameraer du vil, men hvis du ikke har en stor nok bilde prosessor på telefonen så får du ett dårlig resultat. Her leder Huawai ann overlegent.

De som tester telefoner tester aldri ting som:

  • Samtalekvalitet
  • Kommunikasjon mot basestasjoner

Samtalen er ikke lengere i fokus siden vi gjør alt annet på telefonen nå til dags.

Så hvordan kan jeg oppsummere dette kort?

  • Kjøp android one og få oppdateringer først
  • Ikke bruk 20.000 på en telefon
  • Det har skjedd lite på telefonutviklingen de siste 5 årene.
  • Kjøp fjorårets modell
  • Kjøp en telefon som har stor bildesensor. Hvis du liker å ta bra bilder.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: