Nettsvindel bør innføres som eget fag i skolen, Seniorkurs for eldre og webbassert læring i Norge.

0
Så du dokumentaren i går på NRK Brennpunkt om datingsvindel?

Nå for tiden har man: Nettbrett, smartmobiler, flere pc`er i hus og alt er på nett alltid.
Det var andre tider for flere år siden, men nå er tidene i endring.
Svindelen koster Norge 400.000.000 kr per år (kilde brennpunkt)  og det er bare på dating svindel. Så kan du ta med alle de andre svindlene i samme slengen:
– Facebook svindel
– Instagram svindel
– Mail svindel
– Dating svindel
Dette er bare noen områder, men det skjer hver dag. Myndighetene gjør sitt for å stoppe dette ved å infomere de som har vært naive og godtroende når flere millioner er ute av konto. Da må man jo si ifra! Skulle bare mangle, men så er det også sånn at når pengene har gått ut av landet er de veldig vanskelig å få de tilbake igjen.
Det Norge også trenger er en side som lager retningslinjer for hva man kan bli svindlet for og hvordan. Norge trenger en svindeldatabase med oversikt over alle typer svindel og hvordan dette foregår.
Alle banker, finn.no, ebay o.s.v. informerer jo om dette på sine nettsider, men hvor mange tror du leser denne infoen og skjønner den? Det er det fåtallet som Google ser opp og vet hva de skal lete etter. Her er det også store mørketall garantert.
Det jeg også stusser på er når man skole og lærer om data så lærer man alltid hvordan man skal bruke pc`en smart og på en bra måte, men du blir aldri informert om hvordan du kan bli lurt i svindel på internet. Det må du finne ut selv.
De som ikke forstår seg på data igjen faller utenfor. Igjen så er det store mørketall på mange som ikke har kunnskapen og vil bli lurt før eller siden.
Svindel forandrer seg også hele tiden og nye metoder vil alltid bli brukt for å lure nye folk.
Skolen og Norge må gi folk denne kunnskapen. Det er ikke bare bankenes sin jobb når folk har sendt ut 100.000`ener av kr og millioner ut av landet. Man må øke kunnskapen til folk om svindel generelt.
Vi får også kjøpt mobiler, nettbrett og pc`er veldig billig i Norge så dette problemet vil bare øke.
Ellers har forbrukerombudet forsøkt å stoppe nettsvindel før i 2005. 
Norsis advarer også mot svindel.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: