Norwaypost merkelig sykdom Facebook svindel

0

Skjermbilde

 

Ny facebook phising spres på Facebook i grupper for øyeblikket og mange tror dette er virus. Det er det ikke, men dette er Facebook phising. Det vil si at folk forsøker å lure fra deg brukernavn og passord på Facebook kontoen din. Den bersømte sykdommen som spres er laget av en effektartist på nettet. Dagbladet har skrevet om denne artikkelen tidligere, men nå er den igang igjen.

Skjermbilde

 

Filmen på åssen man lager en sånn hånd finner du på youtube, men tilbake til spammen igjen.

Hvordan skjer dette lurer du sikkert på? Jo nå skal jeg forklare. Når du trykker på bildet så blir du ledet til en falsk Facebook side.

 

skjermbilde1

 

Som dere ser på toppen av siden er dette ikke Facebook.com. Det som skjer når du kommer inn på denne siden så blir du logget ut av din vanlige Facebook konto.

Skjermbilde

 

Mange vil da bli skremt og logge inn på den falske siden. Så denne er ganske smart laget. Når du besøker denne falske siden så kjøres det ett javascript i bakgrunnen som logger deg ut av Facebook. Det er ett lite program som du ikke ser at starter når du går inn på den falske nettsiden.

 

Dette er kode som er hentet fra siden phisingen kjøres på. Teksten som er merket rødt gjør at du blir logget ut av Facebook kontoen din. Hvis du lurer på åssen dette fungere. Så hvordan blir du kvitt dette?

  1. Dette er ingen virus.
  2. Det skader ikke pc`en din.
  3. Det gjør ingen skade på nettleseren din.

De som er rammet av dette har eller vil snart miste tilgang på kontoen sin. De har da gitt passord og brukernavn til spammerne og det er de som publiserer på de som er rammet sine egne vegne.

Er du rammet kan du gjøre følgene.

  1. Kontakt facebook sine sider for hackede kontoer.
  2. Gå inn på www.facebook.com/hacked og forsøk å få kontoen din tilbake igjen.

Denne spammen spres kun fordi spammerne har overtatt kontoer og poster spam videre i alt fra Facebook vegger og til Facebook grupper.

Du skal aldri trykke på disse lenkene. Det kan vi gjøre for deg.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: