Ny facebook spam spres

0

collage

 

 

Denne spammen spres nå på Facebook. Den foregår slik at man ser en video man vil trykke på, men video vil du aldri få se. Du installerer heller programmer på pc og nettleser, men dette er ikke virus som de som skriver under bildet til venstre sier. Jeg skal vise deg hvorfor. Mange sier også at de blir hacket når de har fått dette. På ingen av disse blir du hacket. Du installerer ting du ikke vet hva er fordi du vil se en film.

 

collage

På bildet til venstre  så må du installere en plugin i Google Crome som tar over Facebook konto og tagger venner og sprer spammen videre. Den fjerner du lett under instillinger på Chrome. Deretter går du til utvidelser og fjerner den. Går den ikke bort må du installere Malwarebytes free og rydde opp.

På bildet til høyre må du også trykke for å se film. Her har de laget koden veldig dårlig så jeg måtte lete meg fram til skadevaren.

 

Skjermbilde

Den heter Ilivid og den må du også installere selv. Den hopper ikke inn som magi inn i pc`en din av seg selv. Aobut.com ser på denne som en browser hijacker. Det er skadevare som infiserer nettleseren din og rammer ikke alltid pc`en.

 

For å få dette så må du trykke. 1. Trykk på film hos din infiserte venn. 2. Trykk på videoen som du ikke får se. 3. Du får opp varsel om å installere skadelig programvare for å se video. 4. Du godtar å installerer denne.

4 trykk må du igjennom frivillig. De som kaller dette for hacking og virus tar altså da veldig feil. Du som har fått dette. Si det som det er hva du trykket på så kan det hjelpe andre igjen. Å si at man er hacket hjelper ingen. Dessuten vil man kunne spore alt du har trykket på i nettleser loggen din.

 

Dette er lett å få og lett og fjerne, men det er ikke virus.

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: