Ny falsk virusadvarsel på spres på Facebook

0
Denne meldingen spres nå på Facebook. Det er ikke første gang det skjer, men disse meldingene finnes i mange varianter. Det som går igjen på dem gang på gang er at de ikke linker til noen kilder eller fakta i det som blir skrevet. De viser ikke til åssen skaden går til og de er tydeligvis laget at folk som kan meget lite data for her er det skrevet masse tull. Disse meldingene har somregel opphav fra utlandet, men blir oversatt til norsk via Google translate. Orginalen på denne meldingen finner jeg lett via en Hoax side.

 

«Nytt virus på fb. med dine bilder! Det sier at du har blitt tagget i et bilde, vil at du skal klikke på en link for å se bildet. Da hackes datamaskinen og alle dine konti, inklusive bank og alle dine sikre bankkontoer. Det ødelegger din datamaskin. Når innbruddet er skjedd, sender den en e-post til dine venner og forteller at du er tagget i et bilde, og starter prosessen igjenn!! VÆR SNILL Å DEL SÅ FORT SOM SVINT!!!!!»
Først, finnes det virus på Facebook? Ja det gjør det, men alle er lagt fra farlige. Du må også vite hva som er farlig på Facebook ved å lese deg opp på Facebook virus.
Det som er trist med sånne meldinger er at de som deler dem skremmer folk unødig og de viser at de ikke googler eller kildesjekker noe på Facebook. De må skaffe seg mere kunnskap om Facebook og bli mere kritiske til hva de deler. Hvis de roper ulv for mange ganger så blir de ikke tatt seriøst hvis de virkelig blir rammet av Facebook virus eller scam. Så du må vite din besøkstid og vite når du skal holde kjeft eller ikke.
Men tilbake til meldingen. Stemmer alt det som sies? Nå skal jeg plukke den fra hverandre.
  • «Nytt virus på fb. med dine bilder! Det sier at du har blitt tagget i et bilde, vil at du skal klikke på en link for å se bildet»  Det er riktig at taggesvindel eksisterer på Facebook, men de kan du forhindre med å sette taggesperre på profilen din. Du skal heller aldri trykke på linker i svindel, med mindre du vet hva du går til eller har god peiling på skadevare.

 

  • Da hackes datamaskinen og alle dine konti, inklusive bank og alle dine sikre bankkontoer.  Her er det mye svada. Alle dine kontoer på nett, din bankkonto som er sikret med bank id. Du har kanskje 2 trinns sikring på gmail, hotmail? Alle disse kontoene dine er ikke i kontakt Facebook kontoen din. Så dette er bare tull. Skal noen hacke alle disse må de stjele informasjon om deg via posten, overvåke deg, stjele bankbrikken din o.s.v. Det kreves mye jobb for å få dette til og man må være smart og ha mye kunnskap om data.

 

  • Det ødelegger din datamaskin. Ingen Facebok scam og virus jeg har testet til nå har ødelagt min pc.  Jeg har testet over 100 stk til nå og de verste installerer virus på pc som du selv må laste ned og installere. Du har plugins i Google Chrome og Apper på Facebook, men de gjør ingen skade på din pc. Disse stoppes somregel i nettleseren. Det finnes virus som skader innmat og hardwaren i en pc, men de er svært skjeldne.

 

  • Når innbruddet er skjedd, sender den en e-post til dine venner og forteller at du er tagget i et bilde, og starter prosessen igjenn!! Igjen Facebook har epost, men den blir nedlagt ergo har ikke Facebook noen epost å sende til. De må da igjen ha tilgang til alle dine epost kontoer. Så igjen dette er ikke realistisk og bare tull, men tagges du i ett bilde og får en facebook app installert som sprer spammen videre på din Facebook konto. Det stemmer.

 

  • VÆR SNILL Å DEL SÅ FORT SOM SVINT!!!!!» Nei du skal ikke dele dette fort som svint fordi her er det så mye tull uten noen kildehenvisnger eller noe bra fakta. Den er dessuten kopiert fra utlandet.
Hva har du lært av dette? Sjekk kilder, vær kritisk, bli klok på hva som skjer på Facebook. Slutt å dele alt som venner deler. Når de sier hopp så hopper du ikke! Du stopper opp og tenker før du kanskje poster en melding de deler.

Følg meg på sosiale nettverk:

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: