Om Datahjelperne

Datahjelperne.no er registert som et enkeltmannsforetak der Jørund Heimholt står som eier.  Du kan støtte drift av siden med vipps: 98100 eller Kontonummer: 3000.33.91236

Mitt org nummer er: 916 768 710

Formålet med siden er å hjelpe folk gratis med alle mulige problemer. Dermed kan jeg bli flinkere og dere kan lære mer. Det er vinn vinn for alle.

  • Jeg fokuserer på sikkerhet på nett, mobil, nettbrett, nettsider, spam.
  • Jeg gjør det jeg kan for å advare mot svindel.
  • Jeg gir folk tips og råd.
  • Jeg forsøker å lage enkle og lettfattelige guider.
  • Jeg har fokus på nettvett
  • Jeg har fokus på konsekvenser av å bli lurt i svindel
  • Fokus på å finne saker og grave der andre ikke graver.
  • Bygge saker jeg får fra tips til leserne mine.

Jeg forsøker å bistå de som har blitt rammet av svindel, med kontaktinfo til selskaper i utlandet. Ellers må man ellers kontakt bank og forbrukerråd for videre hjelp.

Datahjelperne er nå gjengitt i alle landets aviser samt flere aviser i Europa.

Datahjelperne.com ble startet i 2011 som ett fritidsprosjekt av Jørund Heimholt. Det var fordi at jeg savnet et IT-nettsted som var gode på fakta og kilder og hadde gode guider. Jeg savnet også et nettsted som fokuserte på mange områder innen IT og ikke bare noen få, spesifikke områder. Jeg ønsker å lage et nettsted som kan hjelpe alle mennesker på alle nivå på sikt.

Etter starten så var fokus brukerveiledninger. Nå blir det mere fokus på sikkerhet på nett samt plukke fra hverandre spam og svindel saker.

Før datahjelperne.com ble flyttet over på nytt .no-domene så har flere artikler gått viralt. For eksempel har vi nådd ut til 800.000 i organisk rekkevidde på Facebook og passert 1.700.000 unike treff siden 2011.

I den siste tiden så vil det være mye mere fokus på sikkerhet på nett.

Jeg har full jobb utenom dette prosjektet. Denne siden er bare ett deltidsprosjekt. Jeg jobber gratis mot brukere, men firma kan ta kontakt for annonsering på nettsiden eller støtte siden så den kan bli reklamefri.

 

Jørund Heimholt

Grunnlegger av siden og enkeltmannsforetaket datahjelperne.

Vis Jørund Heimholt sin LinkedIn-profil Vis profilen til Jørund Heimholt

Bosted: Oslo

Jeg har 15 års erfaring innen it. Jeg har vært med på flere pc utrulleringsprosjekter og har sittet på kundesenter fra 1-3 linje samt jobbet med kunder ute på lokasjon. Som person er jeg løsningsorientert, liker å holde meg oppdatert innen it på mange områder. Jeg har mest erfaring med problemløsning på klienter og smartmobiler. Jeg har også erfaring med blogger og wordpress på nettrelaterte ting. Jeg har også holdt kurs for sosiale medier for www.lmfnorge.no

Mine systemer der jeg har mest kompetanse på er:

Microsoft Windows: Fra dos til Windows 10 og Windows Mobile.

Android

Feilsøking på klienter som bærbare og stasjonære pc`er.

Feilsøk på smartmobiler.

Google sine systemer.

Sosiale medier

Datasikkerhet

 

Jeg ønsker også å komme ut av komfortsonen min å lære mer om Apple og Linux på sikt. Samt få mere kunnskap om skyløsninger og servere.

 

 

 

 

tumblr_ms8cjp68hs1sg6122o1_500

Datahjelperne personvern:

– Jeg har ikke reklame på nettsiden. Dermed er det ikke noen trackere som sporer deg.

– Jeg bruker google analytics for å logge besøk på nettsiden. Der er ipene maskert. Så jeg kan se datene, men sporer aldri noen på ip. Dataene lagres i 24 mnd hos google.

– Jeg har ett kontakt skjema som går til Gmail. Jeg samler ikke på epostene jeg får mottatt. De blir kun brukt til å svare på.

– Jeg har lagt opp mulighet til at folk kan abonnere på innlegg via wordpress. Dere kan kontakte med når som helst for å bli fjernet fra den listen.

– Jeg har ingen pop up og masete info. Det trekker ned på nettside opplevelsen.

Så jeg er ikke ute etter på spore dine data. Vil du ikke være med på google anayltics nformasjonen så kan du installere denne pluginen i nettleseren din(Google Chrome).  Så fører jeg ikke statistikk over deg.