Site icon Datahjelperne

Stort Datainnbrudd hos Piping Rock: Informasjon om 2 Millioner Kunder Lekket

Skjermbilde: pipingrock.com

Skjermbilde fra pipingrock.com

Over 2 millioner Piping Rock-kunder har fått personlig informasjon lekket etter et datainnbrudd. Lekket informasjon inkluderer e-postadresser, navn, telefonnumre og hjemmeadresser. Det er viktig at alle berørte kunder er ekstra oppmerksomme på mistenkelige e-poster og meldinger og vurderer å endre passord på sine kontoer. Nordmenn er også berørt. Vi har informert alle påvirkede som har Datahjelperne Pluss Serviceavtale

Hvordan skjedde det?

Datainnbruddet hos Piping Rock ble først oppdaget da personlig informasjon fra over 2 millioner kunder dukket opp på et populært hackerforum. Det er antatt at sikkerhetsbristen stammer fra Shopify, den plattformen Piping Rock og mange andre nettbutikker bruker for å håndtere sine online salg. Hackeren som la ut dataene, har en historie med å dele informasjon fra lignende innbrudd, noe som indikerer at problemet kan være relatert til Shopify-systemet.

Hva sier Piping Rock?

Piping Rock har offisielt bekreftet datainnbruddet og uttalt at de tar sikkerheten til kundenes data svært alvorlig. De har iverksatt en grundig undersøkelse for å forstå nøyaktig hvordan denne sikkerhetsbristen kunne skje og arbeider tett med cybersikkerhetseksperter for å styrke sine sikkerhetstiltak. Piping Rock har også lovet å samarbeide fullt ut med relevante myndigheter for å adressere situasjonen.

Omfanget av lekkasjen

Informasjonen som ble lekket inkluderer e-postadresser, navn, telefonnumre og fysiske adresser til omtrent 2,1 millioner kunder. Denne omfattende lekkasjen av personlig informasjon skaper bekymringer om potensiell misbruk av dataene, spesielt siden de er tilgjengelige på et forum kjent for kriminell aktivitet.

Konsekvenser og råd til brukerne

De berørte brukerne står overfor risikoen for identitetstyveri og svindelforsøk. Det er viktig for kundene å være årvåkne og overvåke sine personlige og finansielle kontoer nøye de kommende månedene. Piping Rock anbefaler alle rammede å være ekstra oppmerksomme på uvanlige aktiviteter eller henvendelser via telefon eller e-post. Brukere oppfordres også til å endre passord på relevante tjenester og vurdere å sette opp kredittvarsler.

Alle med Datahjelperne Pluss Serviceavtale sjekkes av oss flere ganger daglig. Dersom vi oppdager datalekkasje sier vi ifra og hjelper til med det som er nødvendig.

Avslutningsvis

Piping Rock arbeider for å gjenopprette tilliten blant sine kunder og styrke sin plattforms sikkerhet. Mens de tar skritt for å sikre at et lignende datainnbrudd ikke skjer igjen, må brukere ta egne forholdsregler for å beskytte sin personlige informasjon. Hendelsen er en påminnelse om viktigheten av datavern og behovet for kontinuerlige forbedringer i cybersikkerheten.

Kilder

https://cybernews.com/news/piping-rock-data-breach/

https://haveibeenpwned.com/PwnedWebsites#PipingRock

Exit mobile version