Samsung vs Apple – fortsettelsen

0
Våknet opp til denne artikkelen i dag tidlig. Så nå skal vi sammenligne selskapene litt. Hvorfor føler apple seg så truet av samsung når det finnes så andre mange nett brett med android ute på markedet i nesten identitisk design? Hva gjør apple for å stoppe konkurentene? Jo de saksøker dem, de forsøker ikke å innovere mere og bli bedre.
Saken er også godt beskrevet her og her Sitat digi:
– Begjæringen om en midlertidig forføyning ble presentert uten at Samsung ble orientert, og kjennelsen kom uten noen form for høring eller bevisførsel fra Samsung, opplyser det koreanske selskapet til Reuters. De melder videre at de vil ta alle nødvendige grep for å sørge for at deres produkter blir tilgjengelige for kunder i Europa og resten av verden.
Apple saksøker også nå Motorola Xoom på samme grunnlag.
Påstand 1: Apple er gode på innovasjon og patenter: Samsung lager minst 150 patenter i måneden og 4551 patenter i 2010. Apple derimot har 583 i 2010. Samsung vinner 1 – 0.
Påstand 2: Apple lager all elektronikk til iphone og ipad: De lager ikke elektronikken selv. Siste nytt i saken er at ett annet selskap lager chip`en istedenfor samsung. Foxconn er også største leverandør på iPhone. Foxconn er under stort press angående iPhone 5. Samsung derimot leverer mye deler til iPhone og iPad.
Samsung lager også all elektronikken sin selv og kan kontrollere alt i alle ledd. Samsung vinner. 1 – 0
Påstand 3: Apple er størst på økonomi og størrelse:  Apple er størst på verdi, men de er ikke størst i størrelse.Samsung har over 400.000 ansatte globalt. Apple har 75.000 ansatte globalt. Samsung og apple er uavgjort 1 – 1.
Påstand 4: Apple lager åpne systemer og bra systemer: Apple låser alle sine systemer og skal styre alt i detalj. Systemene må ofte knekkes for å få bedre funksjonalitet. Samsung sine systemer på tablets og telefoner går på android som er helt åpnet og er basert på linux. 500.000 android enheter aktiveres hver dag og android har snart 50 % av verdensmarkedet på smartmobiler.IOS er ikke lengere størst på smartmobiler Samsung vinner 1 – 0
Status så langt er Samsung vs apple: 4 – 1
Vi på datahjelperne syntes innovasjon er bra for det kommer forbrukerne til gode. Saksøking løser ingenting og gir heller ulemper for forbrukerne siden det er vi som ofte ender med å betale advokatene.
Apple tapte for ikke lenge siden angående en patent sak mot Nokia og må betale bøter. Vi håper at samsung vinner disse søksmålene fordi det kommer forbrukeren til gode.
Apple må innovere mer og slutte å saksøke. De må lage elektronikk selv og ikke kjøpe av andre. Ellers vil de bli forbikjørt.
Samsung nyeste telefon Samsung Galaxy S2 selger nå mer enn iphone 4 i flere land i verden.
Begge selskapene er på trappene med nye mobiler.
Samsung Galaxy S3 skal komme over jul med bedre spesifikasjoner enn galaxy s2.
iPhone 5 skal komme i september, men telefonen blir laget i taiwan sies det.
Det blir veldig spennende hva som skjer neste år. Vi håper bare at begge firmaene fortsetter å slippe bra produkter. Slutt med saksøkingen!
Samsung har nå valgt å komme ut med 7 nye smarttelefoner 2 bada telefoner og 2 nye nettbrett.
Apple må virkelig kaste seg rundt å lage noe innovativt før de blir lansert.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: