Skytjenester del 1 – Skydrive

0

Lagring i “skyen” begynner å bli ett kjent begrep for de fleste nå om dagene og flere store aktører har kastet seg inn i skyen for å levere tjenester til brukere over hele verden.

Skyen er egentlig masse virtuelle og fysiske servere som står spredt rundt omrking i verden og deler samme programvare, men det kalles skyen så det er lettere å forstå for sluttbrukeren.

I dag skal vi ta for oss Skydrive fra Microsoft. Her kan du dele filer og bilder med venner.

Lagringsplass. Plass til tusenvis av bilder og filer. Lagringsmåleren for SkyDrive viser hvor mye lagringsplass du har brukt.

Organisering. Ordne filene i mappene på øverste nivå og undermappene du oppretter.

Kontroll. Velg tillatelser for hver mappe på øverste nivå som du oppretter. Behold bilder, filer og favoritter i personlige mapper, slik at du kan holde dem private, i delte mapper slik at du kan dele dem med Windows Live-nettverket ditt, et utvidet nettverk og personer i kontaktlisten din, eller i fellesmapper slik at de kan vises av hvem som helst på Internett.

Praktisk. Hold oversikt over dine favorittområder selv når du ikke bruker din egen datamaskin.

Fleksibilitet. Flytt, kopier, slett, endre navn og legg til en bildetekst når du har lastet opp bildene og filene.

Visning. Bilder lagret med filtypene JPG, JPEG, GIF, BMP, PNG, TIF og TIFF vises med miniatyrbilder, og kan vises av andre i SkyDrive eller i en elektronisk lysbildefremvisning, hvis de har de riktige tillatelsene til å vise dem.

Deling. Del koblinger direkte til mappene, filene og bildene dine, eller bygg inn bildene og filene i en din blogg eller på en webside. Du kan også la andre få vite at du har lagt til bildet deres i SkyDrive ved å legge til personmerker.

Office online: Du kan lagre office filer online og er ikke avhengig å ha office pakken på pc`en. Skydrive office er litt begrenset til vanlig office.

Plass:  25 gb lagrinsplass.

For å få en skydrive konto kan du logge på med din liveid. Har du ikke liveid kan du lage en her. En liveid kreves også for hotmail og messenger.

Kilde: Microsoft

Du kan lage mapper online. Du kan legge til filer. Du kan lage dokumenter. Du kan dele filene og bestemme hvem du skal dele til.
Du kan dele på facebook, liveid, linkedin, via epost eller få en internetkobling du kan dele ut så de får tilgang til album eller filer med 1 trykk.
Du kan også bestemme hvor mye tilgang de skal ha til filene. Om kun du eller de du deler med skal kunne redigere filer.
Her lager vi en wordfil online. For å lage office filer trykker du på office filen og navngir den. Så kan du begynne å skrive og redigere etterpå.
Når dokumentet er lagret kan du laste det ned fra hvorsomhelt i verden. Det er dette som gjør det så genialt og mere uavhengig enn tidligere da du måtte ha lagret alt lokalt.
Her er Microsoft sin demonstrasjon av skydrive:
Nå for tiden har vi også mobiler med alle mulige apps. Micosoft kan ikke være dårligere enn alle andre derfor får kan du synke skydrive kontoen din mot telefonen din. App`en finnes for windows phone og iPhone for øyeblikket, men jeg håper også den kommer til android selv om det er hovedkonkurenten til Microsoft.
Konkurenten vil vi ta for oss i del 2.
Følg med….

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: