Styr innholdet på Facebook veggen din

0

facebook-logo

 

Alle bruker Facebook i dag, men Facebook er ett sosialt nettverk. Siden det sosiale nettverket er online så er det alltid i forandring. Til glede og forargelse for brukerne.

De har akkurat nå gjort noen endringer så det som vises på facebook veggen din prioriterer annerledes enn før.

Det er gansk frustrerende ikke sant? Men hva om jeg sa til deg at du kan ta kontroll på det som vises på veggen. Til en viss grad.

Du kan styre hva du liker og hva som skal vises.

Hvordan? Jo nå skal du høre.

 

  • Løsningen:

Skjermbilde

 

Har du venner som maser om alt? publiserer hele livet sitt på Facebook? Stopp det. Trykk bort følger og du hører ikke mere fra dem, men du er fortsatt venner med dem.

Du trodde kanskje det stoppet her? Du tar feil. Dette kan du nemlig gjøre på sider og grupper du er med i også.

Skjermbilde

 

Da må du gå inn i preferanser for nyhetsoppdateringer. Der kan du i teorien styre alt som vises på din vegg. Du kan være med i en gruppe, men du trenger ikke å se hver eneste post som blir postet der. f.eks. kjøp og salg. Det kan fort bli mye mas.

Så på denne måten kan du ta god kontroll over hva du virkelig vil se på veggen din. Selv om facebook sine agorytmer overtar og styrer noe. Så har du fortatt mere kontroll enn før.

Skjermbilde

 

En annen ting du også kan gjøre er hvis du har venner som spammer veggen din ned med spillinvitasjoner og spill generelt. Gå inn på

Instillinger -> Blokkering. Der blokkerer du dem ikke som venn, men du stopper dem fra å invitere deg.

 

Nå har du kanskje begynt å få kontroll på veggen som andre deler innhold til deg, men hva med din egen vegg? Den må jo også beskyttes.

Skjermbilde

 

Du kan bli tagget i alt fram spam til svindel på Facebook og det gjør veggen din full av spam. Derfor må du sette sperre på. Det er 2 plasser på dette bildet som det står PÅ.

Det bør du ta på nå med en gang. Da må du nemlig godkjenne alt som andre tagger deg i på Facebook. Dermed kan du slippe ubehalige situasjoner hvis du blir rammet av tagging med spam og svindel.

 

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: