Site icon Datahjelperne

Datahjelperne Linksjekker – Verktøy for å sjekke ukjente linker

Vi i Datahjelperne ønsker å hjelpe deg å oppdage ondsinnede nettsider. Vi har derfor laget vårt eget verktøy, for å hjelpe deg med nettopp dette!

Du lurer kanskje på hvordan dette fungerer i praksis?

Ingen fare! Vi skal gjennom denne artikkelen ta deg gjennom hvordan du kan ta i bruk dette verktøyet.

Først går du inn på nettsiden https://www.datahjelperne.no/linksjekker/

Der vil du få opp en knapp, og en tekstboks.

Etter at du har fylt inn nettsiden du ønsker å sjekke, trykker du på knappen “Sjekk Link”. Denne vil deretter gå gjennom en rekke sjekker vi har utviklet, og gi deg en respons.

Her har vi sjekket “Datahjelperne.no” – Denne kommer tilbake som trygg.

Selv om du får en tilbakemelding om at denne nettsiden er trygg å gå inn på, betyr ikke det at nettsiden ikke har ondsinnede hensikter. Et eksempel på dette, kan være at nettsiden ikke inneholder falsk informasjon, eller virus, men kan fortsatt være en nettbutikk der du ikke får levert varene dine. Dette er noe som er utrolig vanskelig å bekrefte, til og med for oss om vi skulle sjekke nettsiden manuelt. Dersom du ønsker å sjekke en nettbutikk, anbefaler vi i tillegg til vår sjekk, å gå inn på https://www.trustpilot.com/ her vil du kunne lese om andre sin erfaring med nettopp den butikken du vurderer å gjøre en handel fra.

Her har vi sjekket “https://linksjekkertestside.no” – Denne kommer tilbake som medium-trygg.

Av og til vil du få tilbakemelding om at en nettside har fått medium score. Dette betyr at vi anbefaler å være varsom dersom du fortsatt velger å besøke nettsiden. Vi kan ikke garantere at alle nettsider som har fått en medium score, har ondsinnede hensikter, men vi anbefaler å bruke nettvett når det gjelder disse. For eksempel hvis du mottar en SMS med hentekode, og du er skeptisk på om denne er ekte, vil aldri Posten, Postnord eller DHL få denne scoren, da er det nesten garanti for at det er svindel.

Det finnes eksempler der nye nettbutikker vil få en medium score, på grunn av at den er veldig ny. Dette betyr ikke at denne butikken driver med svindel, men at vi ber dere være oppmerksom på hva de selger, og betingelser. I de aller fleste tilfellene anbefaler vi å styre unna disse. Det er også en god huskeregel å sjekke rettskriving på nye sider, eller butikker. Her anbefaler vi også å bruke trustpilot.

Her har vi sjekket “http://testsafebrowsing.appspot.com/s/unwanted.html” – Denne kommer tilbake som utrygg.

Her får vi tilbakemelding om at nettsiden ikke er trygg. Det betyr at vi fraråder å besøke, eller gjøre en handel fra denne nettsiden.

Etter vi tok over som de nye “Datahjelperne”, oppdaget vi fort at det var et veldig høyt trykk av folk som ønsker å sjekke hvor trygg en link er. Vi forsøkte dermed å legge en plan for hvordan vi mer effektivt kan hjelpe folk med dette. Dette resulterte i vårt nye verktøy “Datahjelperne Linksjekker”. Dette er fortsatt noe som er under utvikling, og det vil dermed også kunne medføre feil. Vi har ingen garantier for resultater som dukker opp, og du trykker alltid på linker av egen risiko. Vi har utviklet dette for å hjelpe folk å oppdage svindel, uten å måtte vente på svar fra oss i chat.

Dersom du har en nettside som du vet er sikker, men ikke får toppscore her, kan vi på forespørsel “hviteliste” nettsiden i vår database. Den vil deretter returnere en høy score i linksjekkeren.

Exit mobile version