Visa svindel mail

0
Det starter med at man får en mail med følgene tekst:
Kjære kunde 
(Kun Visa og Master medlemmer)
Nå er det lettere å handle i butikker som er registrert MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er innført som en sikkerhet standard av de to internasjonale kortet organisasjoner i samfunnet. Dette betyr at utbetalinger på samme måte uansett om du bruker Visa-kortet eller MasterCard.
Økt sikkerhet i flere og flere butikker Antallet nettbutikker som har vedtatt den nye standarden for sikkerhet øker stadig over hele verden. Shop ofte i utenlandsk internett business, vil du ofte bli bedt om å bruke en av disse to sikre betalingsmåter.
Opprett din koden nå ? eller neste gang du handler Før du kan handle i Internett-butikker, med Verified by Visa og SecureCode, må du enten lage dine koden her, eller neste gang du handler i en Internett-bedrift som bruker sikkerhetsstandard.
Lag din kode her :
http://visaeurope.NDDJkI.jgasv.lebtimnetz.de/nor/index.html?Customer
Home Contact Us Site Index Accessibility Privacy © Copyright Visa Europe 2013
________________________
Linken leder til en side der du skal plotte inn all info på betalingskortet….
For en gangs skyld er teksten bra laget og det kan virke troverdig, men det er noen dårlige ord og alt er ikke helt bra formulert. Bortsett fra siste linjen. Her bør det ringe en bjelle. Visa vil aldri kreve at du oppgir info på betalingskortet. Det er tabbe nr 1.
Går vi inn på sidene til visa sier de følgene:
Visa will never send you an e-mail asking for confidential information such as account numbers, passwords, PIN numbers, credit card numbers or social security numbers.
Visa vil aldri spørre deg om den informasjonen som denne siden krever.
Går vi videre kommer vi inn på denne siden. Her du skal registere deg er det også forseggjort, men adressen på toppen er det ikke visa eller mastercard som eier. De har også glemt å aktivere linker på siden så klikker du på dem så skjer det ingenting. Det er 2 tabber til som avslører dem
Det som er så greit med domener er at de kan søkes opp og man kan finne ut hvem som eier dem via offentlige whois registre på internet.
http://whois.domaintools.com/  Dette er en av mange sider som du kan legge inn adressen på siden og finne eier. Det er noe alle kan gjøre og det krever ikke mye datakunnskap.
Jeg legger inn adressen og får opp følgene:
Jeg får ikke opp noe navn, men eieren bak denne siden eier mange domener.
Reverse Whois: «Host Master» owns about 69,279 other domains Email Search: is associated with about 691 domains
Så denne svindelen er nok stor og er tilpasset mange land.
Jeg har skrevet inn masse vilkårlig info i alle feltene bare for å teste hva som skjer og selv om det er masse feil. Blir ingenting påpekt at du må endre noe info. Det er feil 3. De får ikke sjekket mot store databaser som banker og andre seriøse institusjoner gjør, men etter du har registrert blir du sendt til denne siden for å gjøre alt troverdig.
Dette må du passe på ved sånne svindler:
1. Sjekk alltid nettadressen.
2. Sjekk alltid om alle linker virker på siden du blir lenket til.
3. Sjekk alltid om de ber om informasjon som selskapet som står bak aldri vil gi ut.
4. Gir du ut info her så får andre kort og godt kontroll over visa og mastercardene dine samt dine passord og du blir svindlet.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: