Site icon Datahjelperne

Adware / Reklamevare

Adware (også kjent som reklamevare) er en type programvare utviklet for å vise annonser på brukerens datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett. Adware-programmer kan være inkludert med andre programmer som lastes ned fra internett, eller de kan installeres som separate applikasjoner.

Hensikten med adware er å generere inntekter for programvarens utviklere ved å vise annonser til brukere. Disse annonsene kan vises som popup-vinduer, bannere eller i andre former og kan være relatert til brukerens interesser og oppførsel på nettet.

Adware kan være irriterende og forstyrrende for brukere, da det kan redusere datamaskinens ytelse og forårsake uønskede popup-vinduer. I tillegg kan noen adware-programmer være skadelige og brukes til å samle inn brukerdata eller installere andre skadelige programmer på brukerens enhet.

Det er viktig å være forsiktig når du laster ned programmer fra internett og alltid lese vilkår og betingelser nøye før du installerer programvare på enheten din. I tillegg kan du beskytte enheten din mot adware og andre former for skadelig programvare ved å bruke sikkerhetsprogramvare og ved å oppdatere enheten og programvaren regelmessig.

Exit mobile version