Falske sikkerhetsprogrammer og driverprogrammer

0

I dag skal jeg sette fokus på ett økende problem som det bare blir mere og mere av nå for tiden. Det er falsk antivirus, malware, sikkerhet og driverprogramvare som skal gjøre alt for å hjelpe deg for å få en bedre opplevelse på pcen din. Det som sagt en kjent sak at man får problemer på pcen før eller siden. Folkene bak disse er ganske smarte på noen punkter. De lager programmer med store ord som skal hjelpe deg med å få løst problemet ditt enklest og fortest mulig. De bruker gjerne å spre skadevaren via falske sponsede linker på søkemotoren bing.  De lurer også brukere til å få installert skadevare uten at de vet det på usikre nettlesere. Resultatet av denne skadevaren er at du mister kontrollen på pc`en din. Ofte kjenner du ikke årsaken heller, men det begynner å poppe opp mase reklame samt at du må fikse feil på pcen så fort som mulig.

Her kommer jeg inn i bildet.  Har du fått installert noe av denne skadevare og du har antivirus? Beklager antivirus vil ikke alltid hjelpe deg her desverre. Malware søker etter helt andre ting på din pc og det er nettleseren. Malware kan også ligge stille uten at du merker noe som helst.

Disse skadevarene vil jeg også karakterisere som svindel. Fordi du ofte ender opp med å betale for å løse ett problem, men ender opp med å få masse virus isteden samt penger tapt.

 1. Antivirus vs Malware
 2. Antivirus vs Malware

Her har 2 sikkerhetsselskaper tatt seg bryet med å forklare forskjellen på malware og viurs, men når du får disse så kan de også på sikt gjøre mye skade på pc også. Hvis de går etter Internet Explorer som er bygd inn i Windows. Så kan de gjøre mye skade på sikt.

Ta pc`en din med i botnettverk og infisere den full av virus. Malware er nemlig en døråpner til verre saker.

Har du fått dette på pcen vil følgene skje.

 • Du får masse reklame hele tiden
 • Du får pop ups om å oppdatere drivere
  Du får pop up om at du må fjerne virus
 • Du får hele tiden tilbud om å kjøpe programvare for å fjerne virus.
 • Du får mere nettverks trafikk
 • Pc`en din blir tregere.
 • Harddisken din blir fyllt opp.
 • Sist men ikke minst. Du aner ikke hvordan pop up og reklamen har kommet inn på pc.

Alarmen din må begynne å gå når du ser følgene tekst på falsk sider eller varsel på pc`en din.

 • Super driver updater
 • Computer booster
 • Super Security
 • Super computer cleanup
 • Computer speed up free
 • Updatechecker
 • checkforupdatefast

Ingen seriøse antivirus produsenter ville noengang brukt så mye rare navn for å tiltrekke seg kunder. De lover mye mere enn de kan.

Jeg har nå funnet flere av disse sidene som lover å fikse pc`en din. Jeg har også ett program jeg skal scanne disse såkalte hjelpe programmene med.

I dette filfellet bruker jeg virustotal. Her kan jeg scanne virusfiler med 55 forskjellige antivirus programmer. Virustotal er eid av Google. Så når du laster opp linker og filer her. Så hjelper du google og andre brukere i verden med å stoppe enda mere skadevare. Så dette er en vinn vinn situasjon for alle parter. Nå skal jeg ta for meg ett og ett proram så skal vi se hva vi finner.

PS. Jeg har testet mye skadevare og virus i forhold til folk flest. Så jeg anbefaler at du tar med deg en datakyndig hvis du skal sette igang med tilsvarende testing eller du skal prøve virustotal. Alt gjør du på eget ansvar.

Driver Reviver

Skjermbilde

Her er ett program som utgir seg for at det skal holde alle driverne dine på pcen oppdatert. Det har bra laget design på siden og alt seg gjennomført ut. Her blir folk lurt. Skal du først laste ned drivere til pcen din så skal du alltid laste ned  drivere fra produsent først!. Deretter kan du sjekke med windows update. Produsenten oppdaterer drivere alltid før Microsoft.

Skjermbilde

Når jeg har scannet ferdig så finner vi 3 skadevarer som er lagt inn i filen. Jeg søker opp de navnene i Google og får treff hos Microsoft hos Win 32. Du får da en trojan og annet snadder inn på pc`en din som du har null kontroll på. Dette programmet skal du aldri installere.

Onesafe Pc cleaner

Skjermbilde

Her blir du lovet at du skal bruke mindre penger på pc, men du installerer du å kjører denne programvaren så ender du opp med det motsatte. Nettsiden er forøvrig veldig amatørmessig laget så folk som har jobbet mye med data styrer unna her, men er du nybegynner går kan du gå rett i fella. Men til saken, her er resultatet fra scanning av filen.

Skjermbilde

Her er listen enda lengere enn sist.  Mye av dette er mindre bra for pc`en din og det reparerer den i allefall ikke. Det er helt sikkert.

Speedup my pc

Skjermbilde

Speedupmy pc har relativt proffe nettsider og de krever også betaling, men ikke i starten. Da skal jeg igang med å teste filen for skadevare. Ofte så vil disse programmene scanne pcen din. Deretter kreve betaling for å fjerne virus. I tillegg får du også masse virus som du ser under etter resultat av scanning.

Skjermbilde

De sier jo på sin hjemmeside? What does speedupmypc do? Jo speedupmy pc gir deg masse virus og skadevare. Dette er den lengste listen til nå.  Her tror jeg veldig mange går i fella for denne nettsiden er veldig proff.  Her er det så mye virus og skadevare at jeg ikke går i detalj på alt. Jeg forsetter til neste programvare.

Slow pc fighter 2

Skjermbilde

Siden er sånn passe bra laget, men navnet er bare tragisk, men igjen så vil folk gå i fella fordi nettsiden er passe bra gjennomført. Ingen av disse såkalte hjelpeprogrammene har hjulpet noe enda. Så får vi se hva som skjer med denne når jeg scanner filen som skal hjelpe deg.

Skjermbilde

Igjen så finner vi skadevare. Det er mye færre her enn på de andre, men virus er virus. Jeg gjør ingen forskjell. Jeg går videre til neste program.

Pc booster

Capture

På pc booster er hjemmesiden en blanding av hjemmelaget og profft, men den er god nok til at folk kan la seg lure. Da skal jeg ta en test på pc boosteren.

Capture

Igjen så finner jeg skadevare og virus. Enda ett program jeg ikke kan stole på. Det er også noe av problemet med disse programmene. De lover gull og grønne skoger, men du som installerer dette vil alltid være taperen. Det er kun bakmennene som tjener seg rike her. De får masse tilgang til din pc samt at du i tillegg betaler dem for programvare som ikke virker.

Bytefence sikkerhet

Skjermbilde

Her er nettsidene veldig proffe så her er det garantert mange som går i fella. Alt er gjennomført. Jeg laster ned filen som visstnok skal hjelp og kjører scan.

Skjermbilde

Her finner jeg også mere skadevare. Litt trojaner og annen morro. Uansett hvor fin nettsiden er så kan du ikke stole på programvaren i dette tilfelle. Jeg går videre til neste programvare.

Winzip Driver updater

Skjermbilde

Siste program jeg tester tar for seg Winzip. Her utnyttes Winzip pakkeprogramvaren til å gi deg virus. Nettsidene er relativt bra laget så her er det også lett å bli lurt. Denne siden er det ikke Winzip som står bak. Det er noen som utnytter merkevaren til Winzip. Jeg kjører scan av filen.

Skjermbilde

Pc Cleaner

virus1

Nettsiden er veldig profft laget på alt. Her får du Norton sikret nettside og full pakke, men du må igjen betale for å installere virus på pc`en din. Jeg setter igang scanning av programmet.

virus

Igjen så finner jeg virus og skadevare. Jeg skal ta for meg enda ett program som lover mye.

Reimage plus. Windows pc repair

Hjemmeside 1.

Capture

Hjemmeside 2:

reimage

Nettsiden er halvprofft laget og her er alt patentert. Samt godkjent av mcaffe og norton. Jeg tviler på at noen av de programmene har fått vite om den reklamen på nettsiden. Da sjekker jeg på nytt filen som skal hjelpe deg.

De har nå fått opp en enda proffere nettside siden sist, men den går via en annen adresse.

virus

Igjen så finner jeg skadevare på de programmene som skal hjelpe deg.  Du finner lite, men skadevare er skadevare. Jeg gjør ingen forskjell på dem.

Simple driver updater

simplestar

Hjemmesiden er passe bra, men navnet skurrer som vanlig. Jeg kjører test av program for virus.

simplestar1

Onesafe driver updater

Programmet virket seriøst med hjemmeside og innhold, men scanner du filen de vil du skal fikse pc med. Så finner jeg masse virus og skadevare.

Updatechecker:

Dette programmet lover å holde alle dine programmer og drivere oppdatert. Det er skrevet med dårlig norsk og lover mer enn det holder. Jeg laster ned programmet og scanner det for virus.

Igjen så inneholder filen masse skadevare. Her er de ikke ute etter å hjelpe deg. Her skal de bare gjøre skade. Det er bare å styre unna updatechecker først som sist. Dette programmet fant jeg via en falsk annonse på google når nye VLC ble lansert.

PC speedcat:

Programvaren lover masse. Dette er profft laget, men når jeg laster ned og scanner filen som skal hjelpe deg så finner jeg bare masse trojaner og virus.

Her er resultatet av søket mitt. Denne skal du aldri laste ned! Igjen så inneholder filen masse trojanere og skadevare.

Restoro

Her er nettsiden veldig profft laget, men når jeg laster ned og scanner filen som vistnok skal hjelpe deg.

Så er disse kun etter å skade din pc framfor å hjelpe deg.

Driverdoc

På driverdoc så er designet litt mere amatørmessig laget, men her lover de at de skal fikse masse på din pc. Når jeg laster ned filen og scanner den for skadevare.

Pc Helpsoft

Det er helt ok design på nettsiden, men laster man ned og scanner programvaren får man treff på virus.

Resultatet er det samme hver eneste gang. Du kan ikke stole på antivirus programmer på nett. Du må alltid sjekke først. Aldri laste ned. Da løper du en stor risiko.

Jeg er ikke lenger overasket. Da har jeg tatt for meg flere programmer. Denne listen vil bli oppdatert fra tid til annen. Flere har fått virus og malware pc`en eller kommer til å få garantert nå og i framtiden. Disse programmene kommer via så mange kilder på internet i dag. Man må være obs og forberedt på alt hele tiden.
Hva har du lært av dette? Du må ha programvare som fjerner malware. Da anbefaler jeg 2 stk.

Begge kan du bruke gratis. Du kan også betale for Malawarebytes hvis du ønsker bedre sikkerhet.

Hva har du lært av dette?

 • Flotte nettsider gir deg virus
 • Nettsider med masse flotte logoer om antivirus gir deg virus
 • Nettsider som lover deg bedre ytelse gir deg virus
 • Nettsider som lover at de er sertifisert av Microsoft og flere antivirus selskaper gir deg virus.
 • Nettsider som lover deg full beskyttelse gir deg virus
 • Du kan ikke stole på noen. Kun store og seriøse antivirus og malware leverandører.

Internet blir desverrre farligere for hver dag som går. Vet du ikke hva du trykker på så er det lett å få virus, trojanere og annen malware som du ser. Det verste er også at du betaler penger til dem så de kan fortsette med å lage mere skadevare.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Del saken:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: