Site icon Datahjelperne

BankID: Nytt utseende

BankID har akkurat kommet med et nytt modernisert utseende. Tjenesten har fått en lilla farge og blitt lettere for brukeren å navigere seg gjennom stegene. Det kan være lett å bli usikker når tjenesten vi bruker har forandret seg. Det er derfor viktig at folk får med seg at BankID har fått et nytt utseende. Dette er for å unngå svindel eller usikkerhet!

Flere svindlere prøver å få tak i nordmenns BankID. Derfor er det viktig å være ekstra forsiktig når du bruker din BankID. Derfor anbefaler vi at dere aldri bruker BankID på nettsider du ikke stoler på. Du bør heller ikke benytte deg av BankID, dersom du klikker på en link du har fått via e-post, Messenger, Facebook, SMS eller lignende. Hvis du skal benytte deg av BankID på Altinn, Skatteetaten, Helsenorge eller lignende, bør du altså ikke bruke linken fra e-post/SMS, men heller finne frem til nettstedet selv via domenet eller en søkemotor. (Google, Bing, Yahoo, osv.) Hvis du får en SMS eller e-post som sier at du må sikre din BankID eller lignende, så slett den! Dette er svindel.

Dette gjelder også over telefon! Du må aldri oppgi BankID-informasjon over telefon. Svindlere er ute etter PIN eller BankID-passord, og vil misbruke dette om de får tilgang! Ringer politiet, skattemyndighetene, banken eller lignende og ber deg om ditt BankID-passord, så er dette også svindel!

Slik kan du gjøre din BankID mer sikker:

Husk at du må aldri oppgi koder og passord til BankID!

Ny BankID

Gammel BankID

Nytt utseende på “Fødselsnummer”
Nytt utseende på “Hvordan vil du identifisere deg”.
Slik så BankID ut før

For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version