Facebook phishing i praksis

0

Facebook spam skjer hver eneste dag, men noen ganger får jeg noen bedre tips enn andre. I dette tilfelle har kontoen blitt tatt over av bakmenn. Bruker har trykket på en av de mange video scammene som leder til Facebook sider der din personlige informasjon blir utlevert. I denne phishingen blir du ledet til bildet over. Videre når de har fått tak i brukernavn og passord. Sender de meldinger til dine venner på dine vegne med en nettadresse for å hjelpe deg.

Når man er rammet av phishingen så vil de da som har fått passord og brukernavn til ditt fulle. De sender meldinger til andre igjen om at konto er infisert. Deretter blir du sendt til en link som liksom skal fjerne viruset. Registerer vennene dine seg der så får de samme problem. Brukernavn og passord kan da misbrukes videre til å få tak i enda mere kritisk informasjon om deg som er rammet.

Så scammerne i denne saken ender opp med en stor database med brukernavn og passord som de kan misbruke videre, men her er det mange ting å ta med seg videre.

  • Du kan ikke stole på venner som sender deg linker. Kontoen dems kan være tatt over.
  • Er konto tatt over av andre? Gå hit for å få den tilbake. www.faceboook.com/hacked
  • Du må beskytte deg selv. Sett på 2 trinns sikring på alle kontoene dine.
  • Svindlerne jobber med dette hele tiden. Derfor må du oppsøke kunnskap.

 

Igjen. Send meg linker og tips. La meg trykke så slipper du.

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: