Site icon Datahjelperne

Hvor ble det av dokumentet jeg lagret?

Har du lagret et dokument, eller lagret noen bilder på PC’en, men finner det ikke igjen?
Hvis du husker navnet på dokumentet, eller en av filene, vil denne artikkelen hjelpe deg. Vi viser deg en måte du kan finne filen igjen på i Windows. Det du ser på din skjerm kan avvike noe fra bildene våre, men valgene skal stort sett være de samme.

Mange har en hovedmappe på sin PC, som for eksempel heter «Mine Dokumenter». Da er det sannsynlig at dokumentet har blitt lagret der.
Et tips: Hvis du lastet ned en fil og ikke finner den, er den er sannsynligvis lagret under «Nedlastinger». “Nedlastinger” finner du som regel til venstre i mappeoversikten.

Søke etter filen

Det er mulig å søke i alt innhold på PC’en, men det kan ta lang tid for den å søke gjennom alle filer. Så det kan være vesentlig raskere å søke i en «hovedmappe» hvor det er sannsynlig at filen ligger. Til denne artikkelen har jeg laget en egen mappe jeg kaller «Eksempelmappe». Dobbeltklikk på mappen du vil lete i. Øverst til høyre i mappen vil du finne et felt hvor det står «Søk i» også navnet på mappen du er i, eksempelvis «Søk i Mine Dokumenter».

Klikk i dette feltet og begynn å skrive navnet på filen. Søket begynner umiddelbart, når jeg begynte å skrive inn «Art» for å skrive «Artikkel», kom søkeresultatet opp nærmest før jeg var ferdig med å skrive.
Dersom du nå har funnet filen du lette etter, kan du dobbeltklikke på den for å åpne den.

Hvis du har Windows 11 på din PC: Om du gjerne vil vite hvor i mappen filen ligger, kan du høyreklikke på filen og velge «Åpne filplassering». (Er du dreven på å lese dokumentplasseringer kan du også velge «Egenskaper» og se på «Plassering», i både Windows 10 og 11.)

Da åpnes mappen som filen ligger i og du kan se hvor i mappestrukturen den er i navigasjonsfeltet øverst. Vi leser fra høyre til venstre, i dette tilfellet ligger dokumentet mitt i «Eksempelmappe 2», som ligger i «Eksempelmappe» som jeg finner på Skrivebordet på PC’en. Denne plasseringen vises dessverre ikke i standardoppsettet i Windows 10.

Exit mobile version