Site icon Datahjelperne

Hvordan kan du påvirke reklamen på Facebook?

Å være på Facebook innebærer å bli utsatt for mye reklame. Mange ønsker å kvitte seg med den, og selv om det ikke går an å kvitte seg med all reklamen permanent, er det mulig å påvirke hva slags type reklame du ser.

Facebook tar i mot tilbakemeldinger på hva slags reklame du ikke vil se. Sånn prøver den å finne mest mulig relevant reklame for deg. Det gjør reklamen mer relevant for deg, og det gjør det mer sannsynlig for Facebook og annonsøren at de vil få solgt varen de reklamerer for. Derfor har de også et ønske om at reklamene skal passe deg som bruker.

For å skjule en annonse trykker du på de tre prikkene i hjørnet på annonsen. Der kan du velge å skjule annonsen slik at du slipper å se den igjen. Da vil nok også Facebook forstå at liknende reklame ikke vil dukke opp hos deg.

Du kan også velge “Rapporter annonse” om du på noe vis finner den støttende. Du kan også gjøre det om du opplever at det er et problem med den.

Kategoriene går fra at det dreier seg om en politisk kandidat, falske nyheter og spam til svindel, vold, seksuelt innhold og forbudt innhold. Velg den kategorien du føler passer best. Rapporter så annonsen til Facebook slik at de har mulighet til å gå gjennom den.

Exit mobile version