Site icon Datahjelperne

Hvem har sett på din profil? Facebook spam

Skjermbilde

Denne spammen begynner nå å spres på Facebook. Mange venner får en link opp der de får beskjed om at de må trykke på en link for å se hvem som ser på profilen din, bildene dine og likesene dine. For å avkrefte dette med en gang det er det kun Facebook som har tilgang til.

 

Trykker man på denne linken kommer man videre hit.

Nå du har gjort det så vil du få beskjed om å installere en Facebook app som heter Murdok.

Så langt gjør den ingen skade. Den vil i første gang ha tilgang til profilen din og mailen din. Den informasjonen du gir appen tilgang til kan igjen brukes til misbruk. Nå har de fått laget 2 apper som sprer spam.

Videre så vil appen publisere på dine vegne. Her velger jeg bare meg. Siden jeg ikke skal spamme ned alle venner på Facebook. Så vil appen publisere som meg, men du vil alltid se Murdok på alle som er infisert av dette.

Mange som ikke vet hva dette er vil skrike ut at dette er virus!!!!!, men her tar de veldig feil. Dette er kun en Facebook app.

For å fjerne denne appen på profilen din. Gå inn på instillinger – applikasjoner og fjern Murdok.

Da har du fått fjernet appen. Du må også bytte passord på facebook konto samtidig. Fordi du har gitt fra deg viktig info om deg selv.

 

Du ender bare opp med å irritere venner. Du får heller aldri se den denne appen lover. Dette er bare ren spam.

Heldigvis er dette lett å få bort. Du må også selv igjennom alle disse stegene for å installere appen. Det skjer ikke av seg selv.

 

jeg har også funnet vilkårene på facebook appen du deltar på.  Denne appen samler inne mye data i tilleg som igjen kan brukes til videresalg.

 


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version