Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Statistisk Sentralbyrå mail svindel

Statisk Sentralbyrå advare også om dette på Facebook og sine egne nettsider.

Dette er en falsk mail som utgir seg å være fra Statistisk sentralbyrå begynner nå å spre seg. Denne er selvfølgelig falsk og nettsiden er forfalsket. Her er en gjennomgang av svindelen. Det starter med at du får denne mailen. Avsender mail på denne adressen er fra en gmail adresse og allere her ser man at det er svindel.

Deretter har de kopiert opp den ekte siden til statistisk sentralbyrå, men endret teksten som du ser her.

Her er begge sidene ved siden av hverandre. Øverste siden er falsk, mens nederste er ekte. De har bare kopiert rammene også har de lagt inn sitt eget innhold. Trykker jeg så videre på svindel så kommer jeg hit.

Dette bilder du ser her på iPhone blir brukt i masse svindler som jeg har dekket til nå. Her må du nå begynne å lese skjulte vilkår og liten tekst.

+ 5 dager prøve til ubegrenset online-underholdning
for bare10kr

Ved å bli med i denne tjenesten vil du nyte en 5 dager prøveperiode på partnerens program. Hvis du fortsetter med et abonnement utover prøveperioden på 5 dager, blir du belastet et beløp på kredittkortet ditt, som varierer avhengig av valg, fra 180 til 860 euro. Når ditt bidrag er trukket fra ditt kredittkort eller annen betalingsform, vil du beholde tilgangen til disse tjenestene. Disse er eksklusivt forbeholdt medlemmer som betaler tilgang til nettsiden til vår partner.

Så her kan de fakturere deg opptil 8000 kr.

Så videre gir du fra deg masse info:

Deretter krever de visa/mastercard info som de bruker videre i svindel. Så dette er følgene feil på svindel som du skal se etter:

Alle de siste svindlene jeg har vært borti i til nå er enten abbonnement svindel/identitetsvindel eller phising for å stjele dine brukernavn og passord.

De vil ikke lengere ødelegge pc`en din. De er ute etter din identitet. Så er du ikke kritisk her så går du fort på en smell. De kan også trekke 8000 kr rett av visa/masterkortet ditt fordi du ikke leser liten tekst. Du vet heller ikke hvilke selskap som står bak dette og i hvilke land de oppholder seg i.

Igjen så la meg trykke på dette. Jeg deler mine funn til alle så er dette vinn vinn for alle.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version