Datahjelperne.no AS

Svindel på e-post – Betaling til EasyPark

Bilde av svindelforsøk

Denne e-posten, som utgir seg for å være fra “Hanna-EesayPark”, ble videresendt til vår mailsjekker. Vår konklusjon var at e-posten vurderes som usikker og den er høyst sannsynlig et phishing-forsøk. Avsenderadressen er “kontoret-esaypark-norge-tourinn.net@shared1.ccsend.com”, emnet er “FW#982356091238”.

Vi anbefaler å ikke klikke på noen lenke/knapp i denne e-posten eller oppgi noen form for personlig/finansiell informasjon. Dersom du er i tvil, vil det være lurt å ta direkte kontakt med EasyParks kundeservice for å sjekke om informasjonen i e-posten er korrekt.

Hvordan fungerer denne svindelen?

E-posten er høyst sannsynlig et phishing-forsøk, altså et forsøk på å “fiske” informasjon fra deg for så å misbruke den informasjonen:

E-posten hevder at EasyPark ikke har mottatt betaling for en parkering. Videre viser den til en lenke man skal trykke på, for å få ordnet betalingen. Men e-posten er egentlig ikke fra EasyPark og lenken går til en nettside som ikke har noe med EasyPark å gjøre, selv om det kan se slik ut. Der blir du etter hvert enten bedt om å fylle inn personlig/sensitiv informasjon, som da kan misbrukes, eller det lastes ned skadelig programvare på din PC/enhet.

E-posten ønsker rett og slett å lure fra deg informasjon og/eller få deg til å besøke skadelige nettsider.

Hva avslører denne e-posten?

Her er noen gode forholdsregler for å unngå å bli svindlet:

Husk at alle med Datahjelperne Pluss får personlig hjelp av oss.

Exit mobile version