Årlig offentlig helseundersøkelse falsk epost

0

Flere begynner nå å få epost om at de er med med i den årlige helseundersøkelsen. De har kartlagt de som de sender ut fordi de sender epost med fornavn etternavn og sted. FHI holder også på med årets helseundersøkelse nå FHI sender også ut info på sms og epost. Så dette er en ganske målrettet epost som kan treffe mange. Eposten er falsk. Tilsvarende spamepost har vært sendt ut før, men forfalsket som helsenorge.

Info om folkehelseundersøkelsen som pågår nå finner du på FHI sine sider.

Det har vært mange datalekkasjer de siste årene så det er store sjanser for at noen har samlet disse dataene om norske brukere til å bruke i en målrettet falsk kampanje. Så har dine data lekket? Bytt passord og få på 2 trinns sikring på dine kontoer der det støttes. Hele eposten du får ser sånn ut.

Du får info nederst på eposten at du må svare innen 48 timer og at infoen i eposten er konfidensiell. Dette ser du nederst. Eposten blir sendt med Fornavn etternavn og sted. Så de som sender ut disse har mye info om deg hvis du er har fått denne. Videre så sendes du igjennom 2 nettsteder når du trykker på linken på epost.

Nettadressene har ingenting med FHI å gjøre for de som skulle være i tvil. Nettsiden ser også ut som en typisk spamside.

Plutselig dras vg og vektklubb inn denne undersøkelsen. Det gir ikke mening overhodet, men de bruker annen merkevare for å legitimere at dette skal være ekte. Her ser du vg og vektklubb. Her vil også ditt fornavn og etternavn stå, men det har jeg sladdet her.

På neste side så står fornavn. Samt etternavn og stedet man bor på, men her det også flere feil. Her må du også svare på flere spørsmål før du går videre. Dette bildet skal jeg plukke ifra hverandre fordi de bruker info fra mange plasser som ikke passer sammen.

Bildet av legene har de tatt fra vektklubb i sverige i en artikkel fra Aftonbladet. Vektklubb logoen er fra vektklubb i norge fra VG. så den er korrekt. Logoen du ser øverst til høyre er fra det amerikanske helsedepartementet.

Dette gjelder den blå logoen nederst til venstre. Så dette er ett sammensurium av Norsk, Svensk og Amerikansk. Herifra kan jeg bare konkludere med at spammere har strøket i geografi ikke en, men mange ganger. Da dette har skjedd før.

Så skal du plutselig få kjøpe masse produkter. Noe som ikke gir mening overhodet. Her kan du bli bedt om å legge inn mobilnummer, personlig info, visa/master. Det anbefales ikke. Så hva må du passe på her?

  • De sender deg epost, men fornavn etternavn og sted. Så dette er målrettet. De har åpenbart fått tak i data om mange norske brukere.
  • Epost og nettadresser er falske.
  • Fornavn, etternavn gjentas ofte på nettsidene. For å skape troverdighet
  • Troverdigheten ødelegges når de blander inn vektklubb, vg, norsk, svensk og amerikansk på samme side.
  • Formålet er at du skal legge inn betalingsinfo og bestille produkter.

Så her er det bare å styre unna.

Datahjelperne drives på fritiden og er gratis for alle.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: