Site icon Datahjelperne

Dark web største markedsplass for stjålne bankkort legges ned

UniCC den største dark web markedsplassen for stjålne kreditt og debet kort. Har annonsert at de legger ned operasjonen deres. Etter å ha solgt med en total fortjeneste på $358 millioner siden 2013. Ved bruk av kryptovaluta som Bitcoin, Litecoin, Ether og Dash.

UniCC avskjedspost

“Ikke lag noen konspirasjonsteorier om hvorfor vi slutter.”

Sier den anonyme operatøren av UniCC, i en avskjedspost på et forum på dark web.
Hele kunngjøringen fra forumet
Bilde: Elliptic

UniCC ga brukerne 10 dager på å bruke det kundene har igjen på kontoen deres. samt også advare kundene.

“ikke følg noen falske nyheter som knytter oss til noe comeback.”

Plattformer som UniCC. Virker som en undergrunn markedsplass der stjålet betalingskort informasjon fra nettforhandlere, banker og betalings byråer blir stjålet ved å infisere ondsinnet kode som blir solgt i bytte mot kryptovaluta. Deretter blir bankkortene brukt av kriminelle til å kjøpe dyre ting eller gavekort. Denne prosessen er kjent som «carding» og er blitt en sentral del av nettkriminelles «playbook» sier forskere ved Elliptic. Dette er en svært lønnsom teknikk i seg selv, men det er også brukt til å hjelpe med hvitvasking og utbetaling av krypto, oppnås gjennom andre typer nettkriminalitet.

Verdien i USD av Bitcoin mottatt av UniCC og Joker’s Stash
Bilde: Elliptic

Akkurat ett år etter

Nedleggelsen kommer akkurat ett år etter Joker’s Stash, den tidligere markedslederen for slag av bankkortinformasjon, annonserte deres nedleggelse i januar 2021 etter å ha solgt for $400 millioner i stjålne kort. Ved nedleggelsen av Joker’s Stash, kom det til fordel for UniCC, som for kom til topps med en 30%, bemerket forskerne.

Det ulovlige markedet for stjålet bankkort informasjon blitt så lukrativt at salget har passert 1.4 milliarder kun i Bitcoin. Med det baner en vei for nye aktører til og fylle hullet. Den mest bemerkelsesverdige er All World Cards som dukket opp i mai 2021. Har siden skapt oppmerksomhet ved å lekke informasjon til en million bankkort stjålet mellom 2018 til 2019, gratis på et forum for nettkriminelle. De fleste fra State Bank, Banco og Sutton Bank

Sjekk ut andre artikler.

Våre kilder: Elliptic.co og Thehackernews.com

Exit mobile version