Site icon Datahjelperne

Mye svindel i det siste. har blitt svindlet. Hva nå?

Jeg skriver mye om svindel og scam på Internett og Facebook. Jeg har også tatt for meg nettvett for å forebygge svindel. Det siste tilskuddet jeg har manglet er nå du har havnet i bare og gått på en svindel. Hva gjør du da? For det første så kan du svindles på flere måter.

Det er de 2 som forekommer mest i mine saker. Man får ett kjempegodt tilbud. Så går du all inn med og registrere alt du kan av informasjon. Det pleier å være som oftest.

Når det er gjort så kan hele identiteten din bli kompromittert.

Det første du må gjøre er å bytte passord på alle kontoer og sikre dem med 2 sikring før fremmede tar over. Du må også kontakte bank for å sperre kort, konto. Samt få bestillt nytt kort. Du må også alltid politianmelde svindel så politiet kan få bygge saker på svindel sånn at de kan få stoppet dette.

Men de har fortsatt mye info om deg som de kan bruke til videresalg. Så du vil alltid få mer spam på telefon og mail. Det kan dessverre ikke unngås da nummeret ditt er fanget om svindlerne.

For å forhindre at andre bestiller ting i ditt navn på dine kort så må du sette opp en kreditt sperre. Da kan ikke andre bestille ting i ditt navn.

Du kan lese mer om kreditt sperre her:

Følger du siden min så kan jeg være med å forebygge da jeg dekker det meste av svindel jeg kommer over når jeg har tid. De fleste svindel tilbud du får på nett er også som oftest for godt til å være sant.

Gjør alt du kan for å unngå svindel. Ingen spørsmål er for dumme.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version