Dwayne Johnson Facebook svindel

0

Mange deler nå denne spammen i tro om at Dwayne Johnson skal gi bort både biler og millioner til villt fremmede mennesker. Det skjer bare ikke. For det første er profilene det deles i fra falske. Alle kan opprette falske profiler, men du må søke etter de ekte. Så hvordan ser du forskjellen?

Disse sidene kan se ganske like ut, men det er mange store forskjeller.

 • Den ekte siden har 58 millioner følgere. Det er en liker side. Det har alle kjente personer.
 • Svindelsiden er en personprofil. Han som har laget siden heter tilfeldigvis. Rozwan Mohammed.71. Det ser du på toppen av siden.

Det er lette å sjekke ut og sånt må du faktisk kildesjekke før du begynner å spre spam.

Du må alltid kildesjekke og være skeptisk i dag. Ellers så deler du falske nyheter og svindel. På grunn av det vil du også kunne lure andre inn i svindel. Samt at du risikere å ikke bli tatt seriøst hvis du deler så mye uten å kildesjekke.

Jeg hører også at mange sier mange argumenter mot å kildesjekke:

 • Du må være nerd for å kildesjekke
 • Det tar så lang tid
 • Det kan jo hende dette var sant
 • Jeg kunne jo vinne

Du har nå klart å komme deg på Facebook. Da klarer du å gå inn på google.no og gjøre ett enkelt søk. Siden spammen kjører på engelsk så kan du søke opp: Dwayne Johnson giveaway hoax. Da vil du finne mange nettsider som vil avkrefte denne spammen. De vil jeg også legge som kilder i slutten av denne saken.

Mange tusen vil dele og kommentere denne spammen i håp om at de vil vinne. Noe som aldri skjer. Når profilen får masse trafikk setter svindlerne inn neste steg.

Dette skjer hver gang på denne typen svindel. Svindlerne har alltid ett annet mål. Deretter må du gå til en google blog for å laste ned nyeste film.

Ok. Du får ikke pengene, men nyeste film er sikkert greit?

Når du kommer hit så blir du sendt videre til enda en nettside for å laste ned film.

Når du trykker på download så blir du sendt til enda en side, men der står alt på norsk.

Nå må du passe veldig godt på. Denne tjenesten har du aldri hørt om. Heller ikke nettsiden.De har så lange vilkår at du må være advokat for å forstå dem. De kan du lese her:

Til slutt har jeg flere andre nettsteder som bekrefter at dette er svindel.

Som du ser så er det mange feller å gå i her:

 • Først så går du i fella som mange andre og deler fra en falsk profil.
 • Deretter kommer video svindel
 • Deretter så blir du lurt til å binde deg til ett abbonnement.
 • Pengene og filmen får du aldri
 • Du sendes igjennom mange useriøse nettsteder og blogger.
 • Du bør også sjekke venner på den falske profilen og du bør bla deg godt nedover under svindel. Da vil du finne mye rart.
 • Svinderne har også satt på verifisert side på en facebook profil på selve bildet. Så det er feil plass. Det ser du på bildesammenligningen.

Kildesjekk heller først før du deler noe sånt som dette og er du i tvil så deler du det ikke. Det er så mye spam og svindel på nett i dag at du må nødt til å sjekke. Ellers kan du du gå på en personlig smell. Det vil da si at du kan rammes av følgene. Svindel av identitet, svindel av bankkkort. Du vil også få mye mere spam på mail og mobil. Fordi mange svindler krever at du gir fra deg masse personlig informasjon.

Igjen så la meg sjekke dette for deg. Jeg deler funnene mine for alle så alle kan lære av dette. Kjendiser til aldri gi fra seg penger eller biler via falske profiler på Facebook.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: