Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Elkjøp mail svindel August

Mange har rapportert at de har fått elkjøp mail i det siste. Jeg har også fått den tilsendt så her er litt av konvekvensene hvis du deltar på denne svindelen. Elkjøp er tidlig ute med å advare mot denne svindelen på Facebook sidene sine. Elkjøp er kjent merkevar og de misbrukes desverre ofte i svindel.

Det man ser først på denne eposten er at den ikke har elkjøp som avsender. Det er masse dårlig språk og nettadressen på mail er også forkortet. Trykker du på den vil du gå igjennom flere nettadresser.

Dette er typisk ved svindel som jeg har nevnt flere ganger før. Når du kommer til første svindelside så får du dette opp.

Deretter må du svare på mange spørsmål. 

Samme hva du svarer på disse får du rett uansett. Gavekortet er bare lokkemiddelet for noe annet du skal lures i.

I svindel på nett i dag lures du ofte med en fantastisk billig telefon, gavekort og lignende, men så binder du deg for ett abbonnement som ofter koster deg 1000 kr mnd. Samt at du gir fra deg masse personlig informasjon om deg selv til selskaper i utlandet.

Det er det som er neste punkt i svindelen. Her må du lese med liten tekst overalt. Først gir du fra deg:

Det med liten tekst som folk flest ikke leser sier følgene:

+ 3-dagers prøvetid til ubegrenset online-underholdning

Alle nye brukere deltar i konkurransen om det nevnte produktet. Hvis du trekkes ut som vinner, vil vi kontakte deg direkte via e-post. Dette spesialtilbudet inkluderer en 3 dagers prøvetilbud på ubegrenset nettbasert underholdning. Månedsabonnementet koster 849 NOK etter at prøvetiden er over, og beløpet vil bli trukket fra betalingskortet ditt. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten, kan du avslutte kontoen din innen 3 dager. Tjenesten vil bli fornyet på månedlig basis til den avsluttes. Denne kampanjen utløper den 31. desember 2018

Så dette koster deg fort mye. Gavekort kan du se langt etter siden du fører deg opp på ett abbonnement på nettbasert underholdning, men de vil jo ha mere.

Da bare mangler de personnummeret ditt. Så kan de bestille hva de vil i ditt navn. Så har du deltatt? Kontakt banken din og sperr kortet asap. Denne svindelen er heller ikke ny. De gjentok ca. helt den samme i mars i år.

Så hva skal du se etter for å unngå å bli lurt?

Igjen la meg trykke på dette så slipper du. Jeg deler funnene med alle som følger siden min gratis.

Exit mobile version