Facebook OMG video spam

Mange på facebook får denne meldingen nå for tiden. Her er hva som skjer om du trykker videre på bildet. Det som er standard er at du alltid blir sendt igjennom mange sider før du kommer til selve svindel/spam.

Deretter blir du sendt videre til 2 sider. Det er nemlig 2 forskjellige ting de er ute etter her.

Først vil de at du skal registere deg for en falske expert konkurranse der du blir kontaktet for videresalg.

Videre aksepterer jeg å motta nyhetsbrev med markedsføring for forskjellige produkter og tjenester fra en eller flere av konkurransens sponsorer, og at de kan kontakte meg per telefon, e-post, SMS/MMS og via post. Telefonhenvendelser vil være begrenset til én henvendelse per sponsor

Deretter så blir du ledet til en falsk facebook side der de sjeler ditt brukernavn og passord. Det er ikke Facebook som står bak denne siden. Designet er også utrolig dårlig laget. Når passord og brukernavn er stjålet kan de spamme dine venner på dine vegne.

Så da hopper jeg rett til konklusjonen:

  • Dette er ikke noe virus. De som sprer dette har fått konto overtatt. Her må de slette enheter koblet til konto og bytte passord.
  • Spammerne tar så og sender dette videre til alle vennenen dine.
  • De er også ute å selge deg ting så du kan bli kontaktet via sms, mms, epost og telefon.
  • Har du registert deg på den falske siden? Da må du gå til www.facebook.com/hacked for å få konto tilbake

Du må være kritisk på alt som er på Facebook i dag. Denne spammen er ett godt eksempel på det.

Husk. La meg trykke så slipper du.