Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Facebok sider. Hvordan avslører du svindelen?

Svindel foregår veldig ofte på Facebook i mange varianter, men nå har det skjedd endringer på Facebook som gjør det lettere å avsløre dem. Uansett så er svindlerne vanedyr. De bruker de samme løsningene om igjen og om igjen fordi det funker.

Dette her ser kanskje ut som en sjokoladebedrift som kan være hvor som helst på Facebook. Dette er svindel og jeg skal fortelle deg åssen jeg kom fram til akkurat det. Dette er tegnene du skal se etter.

Bildet får 25 milliarder treff på internet på google bildesøk så da er det mange som bruker dette. Altså er det ikke tilknyttet noe firma.

Ingenting treff på noe som er relevant. Da vet du at navnet bare er oppspinn. Så nå har du egentlig tatt bløffen, men jeg skal gå videre.

I dette tilfelle er den 1 år gammel. Det er ikke så gammelt, men typisk svindelsider er ofte aktive noen uker eller måneder. Det må du se etter hver gang.

Disse valgene har du når du skal opprette en egen Facebook side. Det du må huske på her er at svindelsidene alltid blir opprettet som ett fellesskap. De er ikke en bedrift som finnes. Knytter de det til en bedrift så for de fort problemer med Facebook eller de som eier navnet. Det skal jeg nå sjekke ut på Facebook siden.

Som du ser så har de opprettet ett felleskap på denne siden også. De har også laget en hjemmeside så det skal virke ekte.

Videre på Facebook siden kommer det som er veldig interresant nå. Før så var nemlig annonsene skjult på Facebooksiden. De var målrettet mot bestemte Facebook brukere. Nå har Facebook endret dette. Så nå kan alle gå inn og se annonsene som kjøres på en Facebook side.

På alle Facebooksider kan du nå gå innpå: Informarsjon og annonser. Denne endringer ble gjort etter at man fant ut at noen klarte å manipulere valget i USA. Så dette verktøyet er gull for meg. Det gjør det mye lettere å advare og ta svindlere. Du tenker kanskje at det er dumt at jeg sier dette nå? Men facebook sine nyhetssider og mange nyhettsider har allerede omtalt det. Så nyheten er allerede ute. Når jeg får inn på Sjokolade spam siden så finner jeg da en drøss med annonser som kjøres.

Så dette er første artikkelen jeg får hentet ut all svindel. Her ser du at de peker mot en helt annen nettadresse også. Jeg skal gå igjennom svindel når jeg først er i gang. Men dette er det du må huske på på Facebook sider.

Dette er kanskje mye å tenke på, men dette er noe alle kan klare. Det er bare snakk om å sjekke hva man faktisk deler. Gjør man dette lenge nok og du vet hva du skal se etter så vil du avsløre svindelsider ganske fort over tid.

Jeg trykker meg på linken og blir sendt videre til en ny nettside.

Her har de kopiert Freia logo og laget falske facebook kommentarer. Deretter må du svare på flere spørsmål som vanlig.

Deretter må du begynne å gi fra  deg personlig info. Du må også begynne å lese vilkår.

Det er en forutsetning at du aksepterer å motta tilbud pr. telefon og elektronisk post fra en eller flere av våre samarbeidspartnere. Du vil kun bli kontaktet om du er i målgruppen for tilbudene. Contact: no@amazando.net

Jeg godkjenner betingelsene for konkurransen. Videre aksepterer jeg å motta nyhetsbrev med markedsføring for forskjellige produkter og tjenester fra en eller flere av konkurransens sponsorer, og at de kan kontakte meg per telefon, e-post, SMS/MMS og via post. Telefonhenvendelser vil være begrenset til én henvendelse per sponsor. Sponsorene vil bli valgt ut basert på den informasjonen du har oppgitt.

Så gir du fra deg følgene:

Liker du ikke spam og mas så er det synd. Nå har du akkurat godtatt til at du kan kontaktes på mail, mobil og sms og mms for videresalg.

Deretter ber de om mere:

Nå mangler de bare 3 siffer til å ta over hele identiteten din. Dette har du nå gitt fra deg til ett selskap du aldri har hørt om. Bare fordi du ville ha gratis sjokolade.

Denne spammen er heller ikke ny. Det er ganske mye du må gå igjennom så jeg skal dele det litt opp. Trykker du på likene flere ganger blir du også sendt til flere spamsider.

Dette var 2 av mange sider jeg kom innom.

Alle spamsider har samme formål. De skal enten binde deg til ett dyrt abbonnement. De får også tak i masse personlig informasjon om det som de kan bruke til å selge. Dette kan også igjen brukes til identitetstyveri.

Da har du fått en god gjennomgang av hva du må se etter på spam på Facebook. Alt kan læres, men er du usikker så spør du jo så du kan finne ut av mere og lære mere. Tørr du ikke trykke på spam? Så gjør jeg det for deg. Kommer jeg over viktig info så deler jeg det med alle på siden min.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version