Norwegian Facebook svindel 2018

0

Da er årets Norwegian Facebook svindel igang igjen. Jeg har også gjenbrukt alle bilder fra på hovedbidler i saken fordi de tok ganske lang tid og samle inn. Men alle bilder i artikkelen nedover er fra i år.

Norwegian er ett stort selskap så de misbrukes ofte i svindel desverre. Dette er ikke 1. gang det skjer heller: Her er noen tidligere saker om Norwegian jeg har skrevet om:

Før jeg begynner å vise åssen denne spammen spres vil jeg bare si følgene:

Norwegian vil aldri lodde ut flybilletter eller turer på denne måten. Norwegian bruker alltid sine egne nettsider og Facebooksider hvis du skulle være i tvil.

Du vil også se at nettadressen på svindel ikke har noe med Norwegian å gjøre.

Den øverste er den ekte som du ser, men hengeløsen er heller ingen sikkerhet nå. Fordi svindlerne bruker dette mer og mere.

Alt annet som går utenfor Norwegian sine offisielle kanaler er å anse som svindel. Da bør du sjekke med Norwegian eller meg. Det er som regel avklart på kort tid. Uansett så går jeg videre på svindel.

Det starter med at vennen din på Facebook deler dette bildet. Nettadressen: http://norwegian.com.gratis-reisebilletter.win Har ingenting med Norwegian å gjøre. Det som jeg også ser hvert år på denne svindelen. Nå er den på 2 året. Ifjor så feiret de med 24 års kvalitet service. I år så skal de belønne alle med 2 gratisbilletter for kunders taknemmelighet i 2018.

Venner på facebook advarer mot at dette er svindel. De som har delt sier at det er det og ler. Så sletter de ikke Facebook posten sin. De er ofte delt offentlig. Så dermed kan hele verden se posten på Facebook. Har du gått på en svindel? Slett den fra facebook med en gang. Ikke la den stå og la andre gå i fella.

Mange får også gratulasjoner av venner på denne svindelen, men dette er ingen billett. Det jobber jeg tilbake senere i saken. Norwegian flyr jo over store deler av verden. Så derfor så finnes det bilder over alt fra dem på nett. Dette bildet er brukt på mange nettsider.

Du finner ett av bildene på hangar.no som er første treff i bildesøket. Så da vet du at de bruker falske bilder i svindel, men det gjør de i alle svindler. Deretter så trykker jeg meg inn på svindelen.

Nytt av året er at de har lagt til grafikk som beveger seg. Så nå er norwegian logo og skyer i bevegelse på bildet øverst. Bildet under er fra svindel fra ifjor Som du ser det det ganske likt.

Svindlerne er ganske late, men det er de som går på svindel også. De bruker akkurat samme svindelmetode år etter år fordi det funker. De som går på svindel sjekker heller ikke opp dette år etter år. De har også her lagt til at det er kun 302 billetter igjen som ifjor.  Du vil alltid få mange spørsmål i svindel før du kommer videre.

Jeg trykker meg igjennom alle disse spørsmålene. Så vinner jeg jo selvsagt. Da kommer jeg til en ny nettside.

Her har svindlerne ikke gjort en god nok jobb. Som du ser så står det imgur.com så har de stjelt facebook knapper derifra, men dette går fint å trykke på for det. På trinn 1 skjer følgene.

Innlegget blir delt på Facebooksiden din. Det er første steg. For de som ikke har skjønt at dette er svindel nå. Hør nøye etter.

Alle som deler dette innelegget på sin Facebook profil. Da er du med på å sponse svindel. Det skal du slette umiddelbart. Har du alt fra 600 til 3000 facebook venner så fort dette fort konsekvenser for mange. Da er du klar over det. Så da trenger du aldri å dele svindel på Facebook veggen din igjen.

På del 2 så må du like en side. Der blir du sendt videre direkte til svindel. Dette er den helt den samme som ble brukt i fjor som du ser på design.

Igjen så er svindel fra ifjor nederst og den fra i år øverst. Så svindlerne er late som jeg gjentar igjen. Folk går på gang på gang på gang. Da kan de bruke samme svindel igjen og igjen og igjen. De må endre seg når de ikke lenger tjener penger på dette. Videre så velger jeg Riviera. Det ser greit nok ut.

Videre så vil de ha eposten din. Her er det masse med små skrift du må lese. Svindlerne følger også GDPR. Jøss.  De skal svindle deg, men dette må de liksom ha i orden?

Når du er registrert, må du fylle ut en liten spørreundersøkelse med generelle livsstil spørsmål, noen som er sponset av selskaper som kan kontakte deg via telefon, e-post, e-post eller tekstmelding, som alltid er i forhold til ditt samtykke i undersøkelsen. Hvis du velger å svare på et av spørsmålene i undersøkelsen, informerer vi deg om at forespørselen vil overstyre barrieren i Reservasjonsregisteret.

Så deltar du her så forvent å få masse spam på epost og telefon. Er du registert i brønnøysundregisteret? Det bryr deg seg ikke om. Fordi du godtar at de kan ringe deg og kontakte deg.

Igjen så ber de om masse informasjon som alle andre abbonnementssvindler i dag.

 • Kjønn
 • Fornavn
 • Etternavn
 • Mobilnummer
 • Postnummer
 • Sted
 • Gatenavn
 • Fødeselsdato.

Nå er de bare 5 siffer unna for å kunne overta hele identiteten din.

På alle skjemaer i dag som krever registrering av så mye informasjon så må du alltid lese vilkår. Klarer du ikke å forstå dem? Da skal du heller ikke delta. Det er en veldig enkel og grei huskeregel.

Deretter må du bekrefte igjen.

Når det er gjort så får du vite at at det er enda mere å vinne sier de, men etter dette skjer det ingenting.

Min erfaring med svindel så langt er at en svindel på en nettside kjørere aldri alene. Jeg leter litt videre og finner denne på samme nettsiden. Denne går på svensk som du ser, men dette er også bare lureri.

 

Alle som deler denne Norwegian svindelen. Det er mange ting som du må lære av her.

 • Internet adressen har ingeting med norwegian å gjøre.
 • De krever deling fra den falske siden
 • Du som deler er med på å lure andre.
 • Du får ingen Norwegian billett.
 • Du er med på å selge dine personopplysninger til ett firma i utlandet.
 • Du er med på å gå masse spam på telefon og mail.
 • Du vinner ingenting. Alt du gjør er å gi bort dine personlige opplysninger.

Men alt dette kan fikses. Du må igjennom ganske mange steg før du kommer i svindel.

 • Du må begynne å bli kritisk på nett og facebook
 • Du må begynne å kildesjekke
 • Du må slutte å dele alt venner deler helt ukritisk
 • Du må slutte å dele svindel som igjen kan ramme dine venner.

Denne kommer nok neste år også og da skal jeg se om de bruker samme svindel som sist. Det tror jeg på siden de bruker den samme på 2 året nå. Igjen så la meg trykke så slipper du. Jeg deler dette åpent for alle så alle kan lære av dette. Jeg lærer også av å trykke på svindel. Så da blir det vinn vinn for alle til slutt.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: